Cât costă o vacanță în cel mai straniu loc de pe Pământ

FOTO: danielshimmin0/Pixabay.com

O agenție de turism din România organizează, la cerere, vacanțe în Insula Socotra, considerată a fi cel mai straniu loc de pe Pământ.

Cei care vor să ajungă în Insula Socotra, situată în Oceanul Indian, și să stea într-o vacanță de șapte zile trebuie să scoată de la 2.200 de euro de persoană în sus.

Considerată cel mai straniu loc de pe Pământ, Insula Socotra s-a desprins de continent acum 20 de milioane de ani, iar datorită izolării și condițiilor climatice specifice, flora și fauna ei au rămas intacte.

Pe insulă cresc peste 300 de specii de plante, din cele 800 de specii descoperite până acum, plante care dau insulei un aspect straniu, de peisaj extraterestru.

De asemenea, se spune că legendara pasăre Phoenix își are cuibul pe vârful munților din centrul insulei. Legenda spune că pasărea Phoenix a ars pentru că avea cuibul făcut din plante aromatice și din tămâie, iar pe Insula Socotra se află cea mai veche pădure cu arbori de tămâie din lume, spun reprezentanții agenției de turism care organizează excursiile în Socotra.

O altă ciudățenie a insulei este și aceea că deși locuitorii au fost creștinați în secolul întâi de către Sfântul Apostol Toma în drumul său spre India, în prezent, toți băștinașii sunt musulmani.

O vacanță pe Insula Socotra durează nouă zile, cu plecare din București. Prețul biletului de avion pentru excursiile din ianuarie este de 665 de euro, la care se adaugă un tarif variabil, în funcție de mărimea grupului.

Astfel, pentru un grup de minimum 20 de persoane, tariful vacanței va fi de 1.550 de euro, la care se adaugă biletul de avion. Prețul crește la 1.650 de euro dacă grupul este cuprins între 15 și 19 persoane, urcând până la 1.950 de euro pentru un grup format din șase-nouă persoane.

În acest preț sunt incluse viza turistică pentru statul Yemen,  transport cu avionul Sana’a – Insula Socotra și retur, programul turistic de pe Insula Socotra, timp de șapte zile. De asemenea, în aceeași sumă mai intră și transferul de la și către aeroport, transportul cu mașina 4X4 pentru toate excursiile din program.

În ceea ce privește cazarea turiștilor, aceasta va fi făcută într-un hotel de patru stele din Hadiboo, capitala Insulei Socotra, în camere duble și single. De asemenea, vor fi asigurate și trei mese pe zi, cu apă și băuturi răcoritoare.

Tot în tariful excursiei intră și permisul de călătorie, taxele de intrare în parcuri naționale și taxe guvernamentale, precum și ghidul local și însoțitorul de grup din partea agenției din România.