Vacanţă în casa prinţului Charles. Cât costă o noapte de cazare

breb
Una dintre casele tradiționale din Breb . Foto: voceatransilvaniei.ro

Din această vară, turiştii vor putea să-şi petreacă vacanţele într-una dintre casele pe care prinţul Charles al Marii Britanii le are într-un sat din Maramureş, relatează digi24.ro.

Turiştii care se vor caza într-una dintre căsuţele de lemn din satul maramureşean Breb vor plăti aproximativ o sută de lei pentru o noapte de cazare.

Satul Breb se află în inima Maramureșului istoric, lângă stațiunea balneoclimaterică Ocna Șugatag.

Căsuţele din lemn ale prinţului Charles au o vechime de o sută de ani. Ele sunt acum în plin proces de renovare, care ar trebui să fie gata în câteva luni.

Recondiţionarea este făcută cu mare atenţie, astfel încât casele să-şi recapete frumuseţea de altă dată. Nu vor lipsi mesele şi scaunele tradiționale din lemn, iar turiştii vor putea dormi în paturi care au saltele umplute cu fân.

Anul trecut s-au împlinit 10 ani de la vizita prințului Charles în județul Maramureș. În 2004, el a petrecut 3 zile în regiune. În satul Breb, aflat la poalele Munților Gutâi, au fost aduse 3 case de lemn care apaţin unei fundaţii patronate de Charles, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Una din aceste case de lemn a fost adusă din Berbeşti, iar celelalte două din Fereşti, toate trei fiind situate pe Uliţa Bătrână.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un oraș a înghețat complet, după spargerea conductei de apă caldă
Primul oraș din România care va avea un muzeu al vieții în comunism
Primăria unui oraș interzice reclamele care „invită” la videochat

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.