Vacanțe de Crăciun și de Revelion: oferte, prețuri și două recomandări inedite

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, iar mulți dintre noi ne facem planuri pentru petrecerea ultimelor zile din an. Dacă de Crăciun majoritatea românilor preferă să rămână în țară alături de familie, de Revelion ei optează și pentru destinații din străinătate.

GreatNews a discutat cu Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic, despre destinațiile preferate de români pentru Crăciun și Revelion, dar și despre câteva variante inedite de vacanțe pentru sfârșitul anului.

„Când vine vorba de Crăciun majoritatea românilor preferă să îl petreacă acasă, cu familia. România rămâne printre destinațiile ideale de Crăciun. Mă refer fie la regiunile tradiționale (Transilvania, Maramureș, Bucovina etc.), unde turiștii se pot bucura de sejururi cu masa tradițională de Crăciun și pot participa la obiceiuri vechi păstrate încă vii, fie la zona de munte, unde se pot relaxa la ski”, a explicat specialistul.

Însă există cerere și pentru destinațiile din străinătate, mai arată el, în special pentru Europa: “Viena și Praga se află printre orașele preferate de români, pentru Piața de Crăciun și atmosfera de sărbători care acaparează orașul. Bulgaria atrage românii cu stațiunile de ski foarte bine puse la punct și distanța relativ mică”.

“Recunosc, și eu de Crăciun prefer să stau acasă cu familia sau să vizitez România. Însă, o destinație inedită de Crăciun pentru cei cu dor de ducă de sărbători este Singapore. Chiar dacă nu vor avea parte de zăpadă, ci de temperaturi calde, turiștii se pot bucura de unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din lume. Anul acesta târgul se întinde pe o suprafață de 57.000 m2, iar orașul cosmopolit, desprins parcă dintr-un film SF promite o experiență de neuitat celor care îi trec pragul”, continuă el.

Idee de Revelion: Zanzibar, unde zăpada este înlocuită de nisipul alb al plajelor

În ceea ce privește Revelionul, Răzvan Pascu menționează că a observat tendința de a călători în zonele mai calde: “În acest an destinațiile cu plajă sunt printre preferatele românilor. Mă refer la destinații exotice, precum Republica Dominicană, Thailanda, Mauritius, Zanzibar etc. Un număr mare de turiști care aleg să își petreacă Revelionul în străinătate pleacă și pentru condițiile excelente de ski pe care le întâlnesc în Austria, Franța, chiar și în Bulgaria”.

“De Revelion turiștii care sunt în căutare de destinații inedite pot opta pentru o vacanță în safari în Tanzania, alături de câteva zile pe plajele din Zanzibar. Zăpada va fi înlocuită de nisipul alb al plajelor imaculate din Zanzibar, iar experiența safariului este unică. Destinația oferă multe atracții, de la parcurile naturale unde se pot vedea cele 5 animale supranumite Big Five, la triburile de maasai care primesc turiștii pentru a experimenta cultura, tradițiile și stilul de viață”.

Potrivit consultantului în turism, pentru concediile petrecute în țară de sărbători, bugetul unei vacanțe este cuprins între 300 și 500 de euro/sejur: “Aici sunt incluse 4 sau 5 nopti de cazare și mese. Cei care preferă, însă, destinațiile exotice, plătesc pentru un sejur de 7 nopți între 1.500 și 2.500 euro / persoană. În acest tarif au inclus transportul cu avionul, transferurile și pachete all inclusive sau cu demipensiune”.

Iată câteva dintre cele mai interesante oferte ale agențiilor de turism din România.

Oferte pentru Crăciun:

1. Vatra Dornei, Bucovina

Un pachet de Crăciun la Hotelul Bradul (3 stele) din Vatra Dornei costă 742,50 lei / persoană. Pachetul include 3 nopți de cazare în camera dublă, în perioada 23 decembrie – 28 decembrie.

Hotelul Bradul este situat în Vatra Dornei, județul Suceava, în apropierea pârtiei de ski. De asemenea, hotelul se află lângă parcul stațiunii. Camerele sunt dotate cu televizor, minibar, baie proprie și telefon fix. Hotelul are și o piscină acoperită, o bază de tratament, o sală de fitness, solar, saună (aceasta nu este funcțională în perioada 12.10-15.12.2016), iar turiștii pot face și masaj.

În zonă, turiștii pot practica rafting, pot folosi parapanta, snow-mobilul, dar pot juca și paintball.

Alte atracții turistice din zonă sunt parcul dendrologic, Cetatea de Scaun sau Muzeul Satului Bucovinean.

Pachetul este oferit de agenția Eximtur.

2. Vișeul de Sus, Maramureș

De Crăciun, agenția Eximtur are următoarele oferte pentru Hotelul Gabriela (3 stele) din Vișeul de Sus, județul Maramureș, în perioada 24 decembrie – 27 decembrie:

* un pachet pentru o cameră dublă de 2 stele are prețul de 1.200 de lei / cameră
* un pachet pentru o cameră dublă de 3 stele costă 1.400 de lei / cameră.

Hotelul Gabriela se află în Maramureș, în orașul Vișeul de Sus, departe de vacarmul centrului urban aglomerat. Calea ferată a mocăniței de pe Valea Vaserului este la 2 km de hotel. Camerele sunt dotate cu televizor, baie cu duș, uscător de păr, telefon fix, și au și internet.

Hotelul oferă, de asemenea, servicii SPA (contra cost), ce cuprind mai multe tipuri de saună, acces la o sală de fitness, precum și posibilitatea de a juca tenis sau fotbal (tot contra cost).

târg de crăciun sibiu
Piața Mare din Sibiu. Foto: Andrei Drăgan (Wikimedia Commons)

3. O altă opțiune pentru turiștii care își doresc să petreacă sărbătorile de iarnă în țară sunt târgurile de Crăciun din Sibiu și Sighișoara, unde vizitatorii pot descoperi istoria bogată a celor două orașe și se pot întoarce acasă cu suveniruri și produse tradiționale realizate de meșterii locului.

Sibiul este o destinație foarte căutată datorită Târgului de Crăciun ce are loc în fiecare an în Piața Mare. Târgul s-a deschis deja de vineri, 18 noiembrie, iar în acest an sunt aici peste 80 de căsuțe cu produse hand-made, prăjituri, vin fiert, dar și alte obiecte ce pot fi făcute cadou celor dragi.

De exemplu, un pahet la pensiunea Norica din satul Gura Râului (aflat la doar 18 kilometri de Sibiu), în perioada 23-26 decembrie sau 24-27 decembrie 2016, costă 785,66 lei / persoană. Pachetul include 3 nopți de cazare în cameră dublă.

Astfel, turiștii pot îmbina un Crăciun tradițional la țară cu atmosfera plină de viață din orașul Sibiu.

Pensiunea Norica se află și în apropierea stațiunii Păltiniș (la 18 km distanță). Aici, turiștii pot participa la plimbări cu sania trasă de cai sau la slujbele ținute în bisericile din jur.

Camerele sunt dotate cu televizor, baie cu duș și internet.

Pachetul este oferit de agenția Eximtur.

4. Crăciun în Viena

Pentru românii care vor să petreacă sărbătorile de iarnă în străinătate, Viena rămâne una dintre destinațiile cele mai atractive, datorită distanței mici față de România și a prețurilor accesbile.

Agenția Europa Travel organizează un circuit cu autocarul care durează 4 zile, în perioada 23-27 decemrie 2016. Turiștii vor pleca din București, de pe Calea Griviței nr. 158, și se vor caza în Budapesta. În cea de-a doua zi, aceștia vor ajunge în Viena și în Bratislava. În Viena vor vizita Palatul Schonbrunn și grădinile sale, dar vor lua parte și la un tur paronamic cu autocarul și vor vedea Sediul ONU, Turnul Dunării, Piața Maria Tereza, Opera și multe alte atracții turistice.

În cea de-a treia zi se vor întoarce în Budapesta, unde vor vizita cele două piețe de Crăciun, cea din fața Bazilicăi, și cea din Piața Vorosmarty. De aici se poate opta pentru o croazieră (un tur al capitalei ungare). În cea de-a patra zi turiștii se vor întoarce în București.

Tariful acestui circuit este de 159 de euro / persoană.

viena târg crăciun
Târgul de Crăciun din Viena. Foto: Gabriel Hess (Flickr / Creative Commons)

5. Crăciun în Praga

Agenția Europa Travel oferă și un circuit cu autocarul până în Praga, ce durează 6 zile, în perioada 22-28 decembrie 2016. Turiștii vor vizita orașele de pe drumul către Praga, cum ar fi Dresda, Karlovy Vary (care este o excursie opțională), Bratislava și Brno. În Praga, ei vor vizita alte atracții turistice, ca de exemplu, Primăria și Turnul cu Ceas, Biserica Sfântul Nicolae, Podul Carol, Cartierul Evreiesc.

Tariful este de 225 de euro / persoană.

praga târg de crăciun
Târgul de Crăciun din Praga. Foto: Rodney Ee (Flickr / Creative Commons)

Oferte pentru Revelion 2017

1. Revelionul în Predeal

Agenția Paralela 45 oferă un pachet pentru Cabana Trei Brazi din Predeal, în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, sau între 30 decembrie -3 ianuarie. Cabana este situată la poalele Masivului Postăvarul, la 7 km de stațiunea de ski Predeal.

Pachetul include 3 sau 4 nopți de cazare, cu mic dejun, masă festivă de Revelion, spectacol și muzică live în seara de Revelion, dar și invitați surpriză, o tombolă cu premii, acces la piscina și la sauna hotelului, și un brunch pe 1 ianuarie 2017.

Camerele sunt dotate cu televizor, seif, baie cu duș și acces la internet.

Pachetul de 3 nopți, pentru o cameră dublă, costă 245 de euro / persoană, iar cel de 4 nopți costă 270 de euro / persoană.

2. Revelion la ski în Austria

Turiștii care își doresc o vacanță mai dinamică, din care să nu lipsească mișcarea în aer liber, pot opta pentru o vacanță la ski în Austria.

Tariful pentru cazarea într-o cameră dublă într-un hotel de 3 stele, în perioada 26 decembrie – 6 ianuarie, este de 64 euro / persoană.

Hotelul Adeo Alpin este situat în St. Johann în Tirol, Austria, iar pachetul este oferit de agenția AllTur.

Hotelul este localizat la 1 km de centrul stațiunii, chiar lângă telescaun, și dispune de sală de fitness, restaurant, bar, parcare, garaj și saună. Camerele sunt dotate cu baie proprie, uscător de păr, radio, televizor și balcon. La aproximativ 8 minute distanță se află stațiunea de ski Kirchberg, iar la 13 minute stațiunea Wilde Kaiser. Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, depozit de unde se pot închiria ski-uri, dar și școală de ski, se află la o distanță de 19 minute.

ski revelion bulgaria
Pârtie de ski din Bulgaria. Foto: Darren Clark (Flickr / Creative Commons)

3. Revelion în Bulgaria

În perioada 28 decembrie-3 ianuarie, tariful pentru o camera dublă la un hotel de 4 stele este de 42 euro / persoană. Pentru cina festivă de Revelion trebuie plătit un supliment de 45 euro / adult și de 23 euro / copil cu vârsta între 3 și 12 ani.

Hotelul Finlandia se află la 1,5 km de centrul stațiunii. Hotelul oferă internet gratuit în lobby, bar, parcare nepăzită, seif (care este contra cost), piscină interioară, sală de fitness, tenis de masă, biliard, masaj, jacuzzi, saună, baie de aburi, baie turcească – toate contra cost.

Pentru schiori, transportul la lift și garderoba pentru propriul echipament de ski sunt gratuite. Camerele duble sunt dotate cu două paturi separate sau cu un pat matrimonial, televizor, telefon fix, minibar, acces gratuit la internet, balcon, baie cu cabină de duș, prosoape și uscător de păr.

Pachetul este oferit de agenția AllTur.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Ana Almăjanu are 14 ani și este elevă în clasa a VIII-a la Școala nr. 195 Hamburg din București. Este pasionată de jurnalism, dar și de programare și de actorie. I-ar plăcea ca, în viitor, să scrie pentru o revistă, un ziar sau o publicație online. Ana s-a alăturat echipei GreatNews pentru o zi, în cadrul programului "Ziua Ștafetei", organizat de Fundația Terre des hommes.