PCR își caută parlamentari pe OLX. Preselecții ca la X-Factor sau Vocea României

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Partidul Comuniștilor din România a început o campanie de recrutare a tovarășilor care vor să candideze pentru alegerile parlamentare din luna decembrie.  Potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Iași, PCR îi caută pe site-ul de anunțuri OLX.ro pe oamenii muncii care vor să devină deputați sau senatori.

Aceștia trebuie să îndeplinească și câteva condiții pentru a intra în rândurile comuniștilor. Tovarășii care vor să candideze la Camera Deputaților trebuie să aibă minim 23 de ani, iar cei care vor să se înscrie pentru Senat trebuie să aibă minim 35 de ani.

„Să fie orientat spre binele populației. Să nu aibă antecedente penale. Să nu fie implicat în cazuri de corupție. Să completeze o listă de susținători cu cel puțin 500 de membri”, se mai cere în anunțul publicat pe OLX.

Paradoxal, președintele filialei ieșene a PCR, Constantin Dascălu, spune că nu au voie să candideze la alegerile parlamentare, din partea partidului, foștii membri de dinainte de 1989. Însă interdicția nu este pe viață, mai au o șansă.

„Fostul PCR a avut 3,8 milioane de membri. Majoritatea au fost membri simpli, iar condiţia de lustraţie nu li se aplică. În schimb, membrii fostei nomenclaturi nu pot face parte din partid decât după trecerea unui număr de ani.

Ion Iliescu ar avea nevoie de 100 de ani pentru a putea accede la o funcţie de conducere”, a declarat preşedintele filialei ieşene a PCR, Constantin Dascălu, pentru Ziarul de Iași.

Cei care vor să candideze vor trece prin două procese de selecție, ca la concursurile TV de talente: unul la nivel local și altul la nivel central. De asemenea, președintele filialei locale ieșene mai precizează că toate cheltuielile cu afișele, deplasările, aparițiile televizate și tot ce înseamnă campanie electorală vor fi suportate de partid.

https://greatnews.ro/cel-mai-scump-gratar-din-romania-45-000-de-euro-politia-scrie-nota-de-plata/