Unul dintre cele mai frumoase sate din România poate fi admirat acum de la înălțime

rîmetea
Satul Rîmetea văzut de pe Piatra Secuiului. Foto: Pumeks (Wikimedia Commons)

Satul Rîmetea din județul Alba poate fi admirat acum și de la înălțime, după ce trei tineri din Cluj au pus bazele unei afaceri care le oferă turiștilor zboruri cu parapanta pe deasupra crestelor abrupte ale munților Trascău, aflați în apropiere, informează stirileprotv.ro.

De asemenea, turiștii care ajung în zonă pot și să coboare cu caiacul pe râul Arieș.

Satul Rîmetea este renumit pentru casele sale albe, cu ferestre verzi. Jumătate din cele 300 de case de aici își păstrează arhitectura inițială și aerul de secol XIX.

Cu 200.000 de euro, bani proveniți din fonduri europene, cei trei tineri și-au unit forțele și au dezvoltat o afacere în această zonă rurală, tocmai pentru a atrage mai mulți vizitatori.

„Ideea ne-a venit când ne-am întâlnit mai mulți membri în Nepal și asta încercăm să facem, să aplicăm lecțiile pe care le-am învățat acolo. Aceste țări subdezvoltate au reușit să atragă turiști din alte țări și încercăm să folosim aceleași lecții”, a povestit pentru stirileprotv.ro Robert Manda, membru al Asociației de Turism Activ Trascău (TAT).

Proprietarii de pensiuni au și ei de câștigat, deoarece oaspeții pot petrece acum mai multe zile în Rîmetea, mai ales dacă își doresc să zboare peste Piatra Secuiului ori să faca rafting pe Arieș.

rîmetea
Casă tradițională în Rîmetea. Foto: Harrison (Wikimedia Commons)

„Noi vrem să oferim aceste servicii să îi ajutăm și pe cei cu cazările, cu restaurantele, să aibă turiști pe o perioadă mai lungă”, a declarat Zsuzsa Iucze, membru în Asociația TAT.

Cei care aleg să admire localitatea de la altitudine plătesc între 200 și 250 de lei. Raftingul costă 100 de lei, iar o plimbare cu bicicleta 40 de lei pe zi.

rîmetea
Mobilier tradițional specific satului Rîmetea. Foto: Brgh (Wikimedia Commons)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 900 de lei mai mici
Reduceri eMAG iPad. Cele mai bune oferte de săptămâna aceasta
Locuri de muncă în vânzări, în Germania, Austria, Anglia. Salariile ajung la 3.400 de euro
Se caută șoferi în Anglia pe salarii la care visează managerii în România: 4.900 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.