Unul dintre cei mai vechi rapperi din România e acuzat de hărțuire sexuală

FOTO: Rimaru/Facebook
FOTO: Rimaru/Facebook

Călin Ionescu, cunoscut drept Rimaru, din trupa RACLA, care lucrează și în publicitate, este acuzat de hărțuire sexuală și că ar fi agresat mai multe femei prin intermediul rețelelor de socializare. Acuzele vin în contextul campaniei internaționale #MeToo, prin care femeile sunt încurajate să împărtășească dacă au fost hărțuite sexual.

Potrivit PaginadeMedia.ro, Călin Ionescu a fost acuzat de foste colege sau studente care au făcut practică la diferite agenții în care acesta a lucrat.

„M-a tras de o mână de-o parte și m-a întrebat cum îmi permit să nu îi răspund pe Facebook. După care a adunat toată flegma pe care a avut-o în el și m-a scuipat în față de față cu toată lumea, cu toți prietenii și colegii”, a mărtursit o tânără pe Facebook.

Ieri, Centrade, firma la care lucrează Călin Ionescu, a avut o primă reacție în acest scandal: „Dragi prieteni, pentru că numele agenției noastre a fost adus astăzi în discuția #metoo, dorim să reiterăm poziția noastră fermă împotrivă agresiunilor de orice fel, la locul de muncă și în societate.

Politica agenției a fost mereu clară: condamnăm orice fel de agresiune și nu tolerăm comportamente agresive în cadrul echipei noastre. Tratăm situația cu foarte mare seriozitate, facem o analiză internă și vom lua măsurile necesare”.

Astăzi, șeful agenției, Radu Florescu, a spus într-un interviu pentru IQads, fără detalii suplimentare: „Managementul a luat în discuție acest incident, am vorbit și cu Călin și apoi a fost sancționat în conformitate cu prevederile Codului Muncii”.

Astăzi a venit și reacția lui Călin Ionescu pe Facebook: „Contest cu tărie orice acuzație de hărțuire sexuală sau orice altă acuzație similară. De altfel, consider că nici măcar persoanele care mă acuză nu au luat în serios pretinsul meu limbaj agresiv din urmă cu 2 ani.

Mărturie în acest sens stă faptul că nu au acționat din punct de vedere legal împotriva mea. Este evident că orice persoană care ar avea o temere legitimă că i s-ar putea aduce vătămări fizice s-ar adresa imediat autorităților competente. În realitate, după aproximativ 2 ani de la data așa-ziselor mele fapte reprobabile, în deplină coincidență cu scandalul Harvey Weinstein din SUA, aceste persoane publică în presă corespondența privată pe care am purtat-o. (…)

Profit de ocazie pentru a îmi exprima regretul față de atenția nedorită adusă de această situație asupra colegilor și a angajatorilor mei, aceștia neavând nicio vină sau legătură cu viața mea privată. Pentru a nu perpetua eventuale consecințe negative asupra acestora, în cel mai scurt timp posibil voi lua o decizie, împreună cu angajatorul meu, în privința viitorului colaborării noastre”, a spus Ionescu pe pagina sa de Facebook.

R.A.C.L.A. (Rime Alese Care Lovesc Adânc) este cea mai veche formație de hip hop din România. Înființată în 1993 de frații Călin și Dan Ionescu (cunoscuti inițial ca Krash-X și Big Demo, iar apoi sub pseudonimele Rimaru și Clonatu’) a lansat primul album de hip hop din România în 1995 (Rap-Sodia efectului defectului).

În anul 1999 apare single-ul „Nu mă uita”, o colaborare cu Anda Adam, care e care a rămas cea mai cunocută melodie a formației RACLA. Atunci a început și declinul formației.

În ultimii ani, Călin Ionescu a încercat să revină în muzica românească prin proiectul RACLA.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.