Unui medic celebru i-au căzut 5.000 € din buzunar chiar în fața procurorului

mihai lucan
Foto: Captură YouTube / RiseProject

Celebrului chirurg de la Cluj Mihai Lucan, specializat în urologie, i-au căzut din buzunar 5.000 de euro chiar în fața procurorului care îl ancheta, relatează Digi24.

Incindetul s-a petrecut joi seara, 21 decembrie, în timp ce medicul era scos din biroul procurorilor DIICOT pentru a fi dus în arest.

Medicul și fiul său Ciprian Lucan, care este tot urolog, sunt acuzați de procurori că au făcut parte dintr-un grup infracțional organizat care a fraudat Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca cu un milion de euro.

La percheziții, anchetatorii au găsit în locuința medicului Mihai Lucan bijuterii, ceasuri și aproape 600.000 de euro, informează stirileprotv.ro.

La un moment dat, ginerele lui Mihai Lucan a încercat să fugă din casă cu un rucsac plin cu ceasuri foarte scumpe și ar fi vrut să ascundă 10.000 de euro în rezervorul mașinii. A fost prins de un ofițer când voia să sară gardul.

Mihai Lucan și fiul său au fost aduși la București și audiați de procurorii DIICOT. După audieri, cei doi au fost reținuți de procurorii DIICOT, fiind acuzați de delapidare și de constituirea unui grup infracțional organizat.

159 de oameni ar fi trebuit să fie operați gratuit la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. În schimb, ei au dat sume cuprinse între 3.000 și 6.000 de euro către clinica privată a medicului Lucan.

Mai mult, Mihai Lucan a preluat un aparat complex dedicat bolnavilor de cancer pe care l-a transferat la clinica lui privată.

Nu este prima controversă în centrul căreia se află Mihai Lucan. În august 2013 actorul Alexandru Arșinel a fost supus unui transplant de rinichi efectuat de o echipă de medici condusă de Mihai Lucan. Faptul că s-a găsit un rinichi la doar trei zile după internare a atras criticile pacienților care suferă de insuficiență renală, însă Mihai Lucan s-a apărat spunând că starea biologică, în pofida vârstei de 70 de ani, l-au recomandat pentru un transplant de rinichi, potrivit wikipedia.org.

Născut în 1948, Mihai Lucan s-a aflat în fruntea catedrei de Urologie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj și a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

Mihai Lucan a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor în anul 2000 și cu ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofițer în anul 2006. Este cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca și al municipiului Botoșani.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.