Unici în Europa: Românii migrează de la orașe la sate

Radu Merica, președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane crede că românii se confruntă cu atât de multe probleme administrative în mediul urban, încât locuitorii preferă să migreze către spațiul rural.

Aducând în discuție și întrebarea românilor care aleg să migreze în străinătate, Merica a spus: La fel, în ultimii ani, un fenomen foarte ciudat: migrația de la oraș la sat. Un fenomen destul de puțin răspândit în lume. De obicei, fluxul migrației este de la sate la orașe, pe când în România lumea se mută de la oraș la sat”.

”Orașul ar trebui să atragă investitori, să fie prietenos cu mediul de afaceri și să creeze locuri de muncă. Cea mai importantă funcțiune a unui oraș este să încerce să creeze locuri de muncă, mai ales locuri de muncă bine plătite”, a explicat Radu Merica, în cadrul celei de a patra ediții a conferinței „Cities of Tomorrow”, organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), scrie Agerpres.

S-au propus și soluții: „Orașul trebuie să ofere o infrastructură de bază de cel mai înalt nivel, că vorbim de: școli, grădinițe, spitale, infrastructura culturală, subterană. Iarăși există un potențial imens de know how în Germania, pe care noi, Camera de Comerț Româno-Germană, putem să îl transferăm în România. Foarte puține orașe din România au astăzi soluții de trafic, de parcare, la cel mai modern standard”.

Contrar tendinței europene, cea de migrație către medul urban, sfidând poluarea și șomajul, dar ajutând la progresul economic și social, în România oamenii aleg tot mai mult viața la țară.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Șoferii își pot suspenda polițele RCA. Când este posibilă renunțarea la asigurare?
Liceul din România la care te poţi înscrie doar dacă părinţii sau bunicii tăi l-au absolvit
Cum poți să primești de la stat un teren gratuit pentru casa ta. Ce trebuie să faci