Ungurii au început vara în ”izmene”. Cum își încurajează maghiarii echipa națională

Pompierii maghiari au mers la muncă în pantaloni de pijama în ziua meciului cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo, scor 3-3
Pompierii maghiari au mers la muncă în pantaloni de pijama în ziua meciului cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo, scor 3-3

De fericire că naționala lor de fotbal s-a calificat, fără înfrângere, în optimile de finală de la Euro 2016, maghiarii au început să poarte celebrii pantaloni gri, marca distinctivă a bătrânului portar Gabor Kiraly.

Kiraly, care apără buturile formației de club Szombathelyi Haladás, a explicat de ce poartă pantaloni de pijama la locul de muncă:

”Sunt portar, nu top model. Confortul este esențial. Am jucat pământ și pe iarbă înghețată, suprafețe pe care te poți lovi când plonjezi, astfel că pantalonii de trening au fost o alegere evidentă. Mereu îmi aleg o mărime mai mare, pentru mobilitate. Am încercat să apăr și în șorturi, când am jucat în Germania sau în Anglia, dar nu m-am simțit bine. Rezultatul final e mai important decât felul în care arăți”.

Gabor Kiraly este cel mai bătrân jucător din istoria Europenelor (Wikimedia Commons)
Gabor Kiraly este cel mai bătrân jucător din istoria Europenelor (Wikimedia Commons)

Ungaria este una din marile suprize ale turneului final din Franța. A învins Austria cu 2-0, a remizat, 1-1, cu Islanda – o altă uriașă surpiză la Euro 2016 -, dar și cu Portugalia: 3-3, într-unul din cele mai frumoase dueluri de până acum.

Ungurii au câștigat Grupa F, dar vor juca împotriva Belgiei – o mare favorită la victoria finală, care a depășit debutul dezastruos (0-2 cu Italia) prin victoriile cu Irlanda (3-0) și Suedia (1-0).

De la generația din anii ’60, în care evolua și celebrul Florian Albert, nu au mai ajuns fotbaliștii maghiari în fazele superioare ale unui turneu final. Istoria fotbalului din țara de peste Tisa – cu legendara echipă de aur din anii ’50 și al ei lider, Ferenc Puskas – este una care obligă.

Chiar dacă nu poate fi făcută niciun fel de comparație cu marile echipe ale trecutului, selecționata maghiară a surprins pe toată lumea la Euro 2016.

Ungurii au în teren cel mai bătrân jucător din istoria turneelor finale. Portarul Gabor Kiraly are 40 de ani și apără în pantaloni.

Ca să își arate susținerea pentru emblematicul lor căpitan, suporterii maghiari au început să meargă la locul de muncă în pantaloni gri, asemănători celor de pijama.

”Nu mai avem de unde să cumpărăm tricoul echipei naționale, s-au vândut toate, astfel că am venit cu o idee mai bună”, a spus organizatorul unei campanii în acest sens, Attila Vizi, pentru Euronews.

”Este patriotic și practic”, a adăugat el.

Ungaria – Belgia se joacă duminică, de la ora 22.00, pe cel mai mic stadion de la Euro 2016, la Toulouse.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Aur pentru România! Două fete din țara noastră sunt cele mai bune spadasine din Europa