Unde este acum bătrânul care a fost bătut de doi tineri în Brașov

FOTO: Captură Digi24
FOTO: Captură Digi24

Dumitru Neculai, bătrânul care a fost bătut de doi tineri în Brașov, are parte de mai multă liniște acum. A ajuns într-un centru de îngrijiri din Bihor, alături de alte sute de persoane. Vasi Rădulescu, medicul care a strâns aproape 100 de mii de lei din donații pentru Dumitru Neculai, vrea să ridice o casă în Bihor, unde să fie primiți și alți oameni care au nevoie de ajutor. Tot el l-a trimis la Bihor, unde beneficiază de cazare, masă și tratament.

Potrivit Digi24, asistenții medicali spun că se simte bine, însă „uneori este confuz”. A povestit că are două fete și un băiat, care nu vor să audă de el. A divorțat în urmă cu 20 de ani și de atunci lucrează cu ziua. În centrul din comuna bihoreană Dumbrava, Dumitru Neculai își ocupă timpul jucând șah, rezolvând rebus și discutând cu ceilalți colegi.

Cei doi agresori care l-au bătut cu pumnii și picioarele pe scările unui pasaj din Brașov au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor.

„În ceea ce priveşte dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, vizând pe inculpaţii Ceplinsche Adrian, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port fără drept de obiecte periculoase şi Mircea Mihai Constantin, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, privind faptul că, în noaptea de 30/31.03.2018, în pasajul Rainbow din municipiul Braşov, l-au agresat pe Dumitru Neculai, prevăzând posibilitatea suprimării vieţii acestuia, pe care nu au urmărit-o dar au acceptat-o, procurorii au finalizat cauza penală privindu-i pe cei doi inculpaţi, fiind sesizată, prin rechizitoriu, instanţa de judecată competentă, Tribunalul Braşov.

Inculpaţii se află în stare de arest preventiv, din data de 1 aprilie 2018”, declara, pe 20 aprilie, procurorul şef al Secţiei Urmărire Penală, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi purtător de cuvânt al instituţiei, Adrian Aldea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.