Un vulpoi polar s-a plimbat timp de câteva ore prin Constanța

Vulpoiul polar care a ieșit la plimbare prin oraș. Foto: Microrezervatie Constanta / Facebook
Vulpoiul polar care a ieșit la plimbare prin oraș. Foto: Microrezervatie Constanta / Facebook

După ce a fugit din habitatul amenajat în microrezervaţia Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Constanţa, masculul de vulpe polară a fost găsit în oraș, după ce s-a bucurat de câteva ore de libertate, de Ziua Îndrăgostiților.

Vulpoiul, care a fost recuperat în apropierea Casei de Cultură, cu ajutorul polițiștilor și a îngrijitorilor microrezervației a fost adus înapoi nevătămat în împrejmuirea care îi este casă. Frumosul exemplar a săpat în timpul nopţii de marţi un tunel pe sub gardul împrejmuitor, la adâncimea de circa 50 de cm, pentru a ieşi la vânătoare de păsări sălbatice.

Managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Constanţa a explicat întreaga aventură a vulpoiului pe Facebook.

„Mai precis vulpoiul a ieşit să vâneze un pescăruş care s-a găsit să înnopteze lângă habitatul vulpilor polare, bazându-se, pesemne, pe siguranţa ce i-o conferea împrejmuirea solidă ce le izolează vizuina, de aleea de vizitare. Vulpoiul însă a adulmecat pasărea, a săpat adânc şi a prins-o şi a mâncat-o, mărturie fiind penele găsite pe alee. Apoi, a plecat de-a dreptul din microrezervaţie şi primul apel telefonic l-am primit în jurul orei 5,30, când nişte trecători au reclamat că l-au văzut pe străzile din cartierul învecinat. În total am primit trei apeluri telefonice la sediu, din tot atâtea zone ale oraşului şi în final, după mai bine de patru ore, l-am capturat în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, cam la cinci kilometri distanţă de rezervaţie, unde se ascundea”, a precizat dr. Adrian Bâlbă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.