Un vlogger riscă închisoarea pentru că i-a dat să mănânce pastă de dinți unui cerșetor român

Un vlogger din Barcelona a vrut să filmeze o farsă, însă din cauza glumei sale ar putea ajunge după gratii. Procurorii spanioli au cerut doi ani de închisoare pentru Kanghua Ren, după ce acesta i-ar fi dat biscuiți umpluți cu pastă de dinți unui cerșetor. S-a aflat că acesta era din România.

Tânărul are un canal de de Youtube cu peste 1,2 milioane de fani. Potrivit The Telegraph, cerșetorul se numește Gheorghe L. și este din România.

În imagini, se vede cum omul fără adăpost mănâncă biscuiții, în timp ce Ren este auzit spunând că „poate am cheltuit ceva, dar să privim partea bună a lucrurilor: asta o să te ajute să îți cureți dinții. Nu cred că s-a mai spălat pe dinți de când a rămas sărac”.

Autoritățile spaniole s-au autosesizat după ce cerșetorului i s-a făcut rău și a început să vomite, la scurt timp după ce a mâncat biscuiții umpluți cu pastă de dinți. Apoi, după ce a aflat că tânărul este celebru pe internet, le-a spus polițiștilor că s-a temut pentru viața sa.

Vloggerul a șters clipul de pe contul de Youtube și i-a oferit cerșetorului 300 de euro. Însă nu va scăpa de de probleme, fiind acuzat de infracțiuni contra integrității morale.

Investigatorii spanioli spun că Ren ar fi încasat de pe urma clipului 2.180 de euro din publicate. Pe lângă pedeapsa cu închisoare, cerșetorul în cere 30.000 de euro daune morale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.