Un test pentru copii de 6 ani a pus în dificultate mulți adulți. Pe ce număr e parcată mașina?

„După ce am citit mai multe comentarii și am văzut că nici alții nu știu răspunsul, am luat luat o hârtie și un pix și m-am apucat de calculat. Am încercat să aplic și formule matematice.

După aproximativ o oră m-am apucat de plâns”, e unul dintre zecile de comentarii și tentative de răspuns la o problemă de matematică, postată pe chinasmack.com.

Marea provocarea și uriașa frustrare este că această problemă s-a dat în cadrul examenului de admintere într-o școală elementară din Hong Kong, iar vârsta copiilor a fost de șase ani.

Problema a devenit imediat virală, a fost prezentată cititorilor pasionați de cifre și economie care vizitează businessinsider.com, apoi a ajuns și la televiziunile din Statele Unite.

Mulți au încercat rezolvări complicate, s-au încurcat în cifre și detalii care de fapt nu au contat și foarte puțini și-au dat seama de faptul că răspunsul e unul cât se poate de simplu și se poate da în câteva secunde după ce te uiți cu atenție la imagine.

 

Iată problema. Întrebarea e simplă: Pe ce număr se află mașina?

 

test 1

 Răspunsul îl puteți găsi AICI.  

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

14 COMENTARII

    • Daca taceai, nimeni n-ar fi observat ca esti prost. Asa, ai scris, si ai iesit in evidenta! Esti prost de bubui. Si agramat. „a-ti” ? Asa ortografiezi tu:? De fapt..ce ma mir? Dupa mintea ta, secventa e : 88, 89, 98… stai bine si cu numaratul, nu numai cu gramatica… Intoarce foaia prostule, si o sa vezi ca, de fapt, secventa e :86, 87, 88…

  1. Corect, dar „1” ala de la primul numar din dreapta nu e scris cum trebuie :); conform fontului, acolo este scris „I” de la Ion, I6.
    Deci problema e invalida din start.

  2. Simpla smecheria.dar pt copii poate fi dificil…..examen la 6 ani? Mi se pare o prostie….hai sa i transformam in robotei! Unde i copilaria lui Creanga??? Ii facem pe toti savanti ca la lopata nu prea mai vrea nimeni….urma alege fratilor degeaba ne stresam copii

  3. Într-adevăr, nu știu ce copil de 6 ani chiar ar ști să rezolve problema. Poate că vreun geniu:)) După cum majoritatea dintre dumneavoastră a răspuns că mașina e parcată pe numărul 87, acesta e și răspunsul meu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here