Un taximetrist de nota 10. Cum a salvat o bătrână de un fals procuror

Un taximetrist din Iași a salavat o bătrână care urma să fie înșelată de un escroc prin metoda „Accidentul”.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, care citează polițiștii ieșeni, o pensionară în vârstă de 88 de ani a fost contactată de un bărbat care s-a recomandat ca fiind procuror. Acesta a folosit o poveste care a ajuns deja clasică, i-a spus că fiul ei a produs un accident rutier grav, iar pentru a se împăca cu victima ar avea nevoie de 20.000 de lei.

Bătrâna i-a spus că nu are decât 3.700 de lei și nu mai are altfel de bunuri pe care le-ar putea valorifica. A pus banii într-un plic și așteptat un bărbat care urma să vină să ridice coletul. „Curierul” era un taximetrist căruia i s-a solicitat printr-o comandă să ridice plicul și să-l ducă la o altă adresă.

Însă, acesta, după ce a intrat în vorbă cu bătrâna, și-a dat seama că e vorba de o înșelăciune și a anunțat imediat poliția.

Un alt taximetrist, tot din Iași, a dejucat o înșelăciune asemănătoare, la sfârșitul anului trecut. O bătrână în vârstă de 84 de ani a scos din bancă, după ce a fost sunată de un fals om al legii, peste 21.000 de lei. Însă, după ce s-a urcat în taxi să meargă să ducă banii la escroc, șoferul și-a dat seama că e vorba de o înșelătorie și a dus-o la poliție.

 

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.