Un studiu din China a dezvăluit de ce unii oameni sunt singuri

Pentru unii, burlăcia este un stil de viață la care nu vor să renunțe prea repede, deoarece statutul de independent îi mulțumește mai mult decât o relație serioasă sau chiar căsătorie.

Oamenii de știință au analizat acest fenomen îngrijorător, în care persoane trecute de o anumită vârstă au dificultăți în inițierea și menținerea unei relații amoroase, iar aceste probleme sunt legate de o genă din organism.

Un studiu realizat de către oamenii de știință de la Peking University din Beijing, China, a ajuns la concluzia că cei care au versiunea G a genei 5-HTA1 în ADN sunt mai predispuși să fie burlaci decât cei care nu o au.
600 de studenți au participat la acest studiu, iar cercetătorii au studiat în special gena 5-HTA1, care se poate prezenta în două versiuni diferite (numite alele): G sau C.

Cei care au versiunea C a genei au mult mai multe șanse ca să găsească pe cineva decât cei care au versiunea G, iar aproximativ 60% dintre studenții cu alela G erau singuri, în timp ce studenții cu versiunea C erau numai 50% singuri.

Cercetătorii susțin că diferenţa nu a putut fi atribuită niciunei alte cauze care să fi influenţat probabilitatea găsirii unui partener, inclusiv înfăţişarea sau starea materială, iar zestrea genetică este cea vinovată de rezultat.

Persoanele cu versiunea G produc mai puțină serotonină, responsabilă cu starea de spirit și sentimentul de fericire, iar multe dintre ele se confruntă din această cauză cu stări nevrotice sau chiar cu depresie. Fără o producție însemnată de serotonină, aceste persoane au dificultăți în a se apropia de alte persoane și de a stabili legături amoroase.

Întrucât pesimismul şi nevrotismul dăunează formării, calităţii şi stabilităţii relaţiilor, legătura dintre existenţa alelei G şi tulburările psihice, la persoanele care poartă această versiune a genei, poate reduce oportunităţile de a întâlni potenţiali parteneri şi poate duce la eşecul relaţiilor, afirmă cercetătorii în articolul publicat în jurnalul Scientific Reports.

Dr. Pam Spurr, un expert britanic în domeniul relaţiilor interpersonale, consideră că, şi atunci când întâmpină dificultăţi în stabilirea şi menţinerea unei relaţii de cuplu, oamenii pot totuși învăţa să interacţioneze cu alte persoane în moduri care să le mărească şansele de succes în relaţie, informează Daily Mail.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.