Un șoarece a fost filmat printre legume și fructe într-un supermarket

FOTO: Captură video Facebook/Iulian Scarlat
FOTO: Captură video Facebook/Iulian Scarlat

Cumpărătorii dintr-un supermarket din Voluntari au filmat un șoarece la raionul de legume și fructe. Un copil care se afla în magazin împreună cu părinții s-a apropiat și a spus că vrea să-l mângâie, dar a fost îndepărtat la timp.

Reprezentanții rețelei Lidl, din care face parte magazinul, i-au răspuns unui client care a postat pe pagina oficială clipul cu șoarecele.

„Incidentul menționat ne-a fost semnalat ieri în magazin, în jurul orei 16, iar colegii noștri au acționat cel mai rapid cu putință și au chemat firma de deratizare.

Te asigurăm că Lidl respectă cu strictețe măsurile igienico-sanitare impuse, în toate magazinele sale din țară, precum și în cele patru depozite.

În magazinele noastre au loc frecvent operațiuni de deratizare, unitățile din toată țara fiind monitorizate lunar.

Se folosesc numai substanțe biocide avizate de Ministerul Sănătății și toate acţiunile de combatere a dăunătorilor se realizează de către firme autorizate. Îți mulțumim!”, e reacția reprezentanților magazinului.

În ultima perioadă au fost mai multe astfel de cazuri în magazine. În cele mai multe au fost implicate marile lanțuri de supermarketuri. Reprezentanții unei corporații au declarat chiar că ar putea fi vorba de înscenări prin care să fie afectată imaginea magazinelor.

La sfârșitul lunii februarie, un client a filmat un șoarece în raftul cu carne dintr-un magazin Kaufland din Curtea de Argeș.

După ce au fost publicate imaginile pe Youtube, reprezentanții magazinului și-au cerut scuze și au precizat că au retras imediat toate produsele din vitrină pentru distrugere.

De asemena, aceștia au mai spus că lunar au loc proceduri pentru deratizare, dezinsecție și dezinfecție în toate magazinele rețelei.

Luna trecută un alt șoarece a fost descoperit în vitrina de carne a unui magazin Kaufland din Arad. Reprezentanții lanțului de supermarket-uri au analizat imaginile surprinse pe camerele de supraveghere și au spus că „acțiunea face parte dintr-o campanie bine pusă la punct de denigrare” și vor sesiza poliția și vor cere o anchetă în acest caz.

Anul trecut, în luna februarie, un client a filmat un șoarece într-un frigider cu brânzeturi dintr-un supermarket Mega Image din Calea Vitan din București. Șoarecele reușise să ajungă la roata de cașcaval și să mănânce din ea. La acea dată, magazinul a fost închis timp de 7 zile pentru igienizare.

Tot anul trecut, în luna decembrie, un locuitor din Piatra Neamț a descoperit un șoarece într-un recipient cu fistic.

Iată imaginile postate aseară de Iulian Scarlat:

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.