Un sistem bolnav. Profesor de excepție, batjocorit de inspectorat

Alin Negomireanu Foto: Facebook Alin Negomireanu

Un profesor de filosofie devenit doctor la numai 31 de ani se confruntă cu o situație extrem de tristă, care nu face deloc onoare învățământului.

În 2013, Alin Negomireanu a obținut la titularizare media ponderată de 9.40, dar a fost mințit că nu sunt ore pentru a fi titularizat, așa că a fost nevoit să se intereseze care este adevărul. Așa a aflat că erau ore la mai multe licee din județul Gorj, dar că erau ascunse pentru a fi date pe pile altor titulari sau unor suplinitori.

Tânărul profesor a făcut o primă plângere la Inspectoratul Școlar Gorj, iar șeful instituţiei i-a spus că dacă nu vrea el, nu îi dă ore, chiar dacă ar avea media peste zece.

Alin Negomireanu și-a continuat demersurile pentru a-și face dreptate, așa că a trimis mai multe memorii la minister, a fost și în în audienţă, iar în cele din urmă au apărut ore şi pentru el, dar nu cât să se poată titulariza.

Tânărul s-a adresat inclusiv instanţei de judecată, iar pe 25 mai 2015 a avut câştig de cauză, judecătorii obligând ISJ Gorj să îl titularizeze. Inspectoratul Şcolar este decis să meargă cu batjocura până la capăt, aşa că a anunţat că va face recurs informează pandurul.ro. ISG are dreptul timp de 15 zile ca să facă acest lucru.

„Am luat nota 10 la inspecţia la clasă şi 9.20 la proba scrisă. Media ponderată a fost de 9.40 la titularizare, am fost în primii 6% din ţară cu această medie pe filosofie. Cei de la ISJ Gorj m-au felicitat, după care mi-au spus că nu au posturi. Eu le-am spus că au posturi la Colegiul Naţional „Tudor Vladmirescu” şi la „Coşbuc” la Motru. Eu pot să mă titularizez în două unităţi şcolare, conform metodologiei. Nu au recunoscut şi mi-au dat la Cărbuneşti pentru patru luni, pentru că se întorcea titularul din maternitate”, a spus profesorul Alin Negomireanu.

Profesorul este hotărât să își caute dreptatea oricât timp ar fi nevoie, așa că nu a fost descurajat de atitudinea batjocoritoare la care a fost supus în ultimii doi ani.

„Am fost în audienţă la inspectorul general, i-am spus că sunt ore şi că au obligaţia să-mi dea acele ore. Mi-a spus că pot să am şi nota 10 şi 20 că dacă vrea el îmi dă, dacă nu, nu. După acest refuz am mers la Direcţia de Resurse Umane din cadrul Ministerului Educaţiei, la doamna Corina Marin, unde am depus mai multe memorii şi chiar am fost în audienţă la dânsa şi i-am explicat abuzurile”.

Pentru că nu a renunțat la lupta sa contra sistemului și a depus mai multe memorii, profesorul Negomireanu a primit peste noapte ore la Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi la Colegiul Naţional ”„Ecaterina Teodoroiu”.

„Din păcate, nici aici nu m-am putut titulariza, pentru că doar orele de la „Spiru” au primit viabilitate, iar cele de la „Ecaterina” nu. Acesta a fost momentul când m-am hotărât să dau ISJ în judecată. Este inadmisibil să spui că nu ai ore, în timp ce orele suplimentare se dau tot profesorilor titulari, iar acest lucru nu este legal cât timp sunt profesori care au nevoie de orele respective. Titularul trebuie să aibă 18 ore, tot ce este peste se scoate la concurs”, a spus profesorul.”, a spus Alin Negomireanu, care s-a adresat şi Administraţiei Prezidenţiale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cum să devii român, în 24 de pași: „Tratați toți ungurii cu suspiciune”

Plângeri penale pentru că nu se deschide Transalpina

Poveste de succes în România: zimbrii s-au adaptat de minune în sălbăticie

Succes al campaniei „Salvează ciocârlia”. Cota de vânătoare, redusă drastic

Cinci copaci ornamentali care înfrumusețează curtea casei

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.