Un român spune că poza tatălui său apare pe pachetele de țigări, fără acordul familiei

Un român care locuiește în Marea Britanie spune că a descoperit imaginea tatălui său pe pachetele de țigări care se vând în mai multe țări din Uniunea Europeană.

„Cum aţi fi reacţionat dumneavoastră să vă vedeţi părintele mort pe pachetul de ţigări? Am slăbiciuni, văd că şi la inimă, mă doare şi stomacul cred că din cauza emoţiilor. Nu îmi mai trebuie nimic deocamdată. Este prea mult pentru un timp atât de scurt.

Am frate care stă în Arad şi a cumpărat ţigări şi a văzut poza respectivă. Cumnaţi de-ai mei au găsit la lucru pachete din alte ţări: Polonia, Cehia şi aici în Marea Britanie cu poza lui pe pachet. În toate magazinele din Anglia au apărut de o săptămână.

Am găsit în centru unde stăm, în oraşul din Anglia, în centru, pe jos, pachete de ţigări cu poza tatălui nostru. Nu cred că i-ar plăcea cuiva să vadă aşa ceva”, a declarat Adrian, reclamant în cazul pachetelor de țigări, pentru Digi24.

Reprezentanții Comisiei Europene spun că peste 60 de oameni au cerut despăgubiri pentru exact aceeași fotografie. „Putem spune cu siguranță că persoana din imagine nu este cea despre care vorbește familia din Cluj și orice asemănare este pură coincidență”, transmite Comisia Europeană.

„Pozele respective au fost selectate de către Comisia Europeană și pentru absolut toate există consimțământul persoanei în cauză, dacă este un adult în viață este al lui, dacă nu, este al familiei”, a declarat coordonatorul programului Stop Fumat din Ministerul Sănătății, Magda Ciobanu, pentru Digi24.

Printre cei care reclamă poza se află și un spaniol care spune că el însuși apare pe pachetele de țigări, însă serviciul de sănătate publică din țara sa l-a contrazis.

Anul trecut a fost votat un proiect de lege prin care sunt transpuse directivele europene din domeniul tutunului. Printre altele legea spune că producătorii trebuie să fabrice pachetele de țigări cu imagini grafice cu pericolele fumatului, pe ambele fețe, pe 65% din suprafață.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.