Un român la West Point. Cum a ajuns liceanul din Breaza la Academia militară americană?

Răzvan Cristea a fost admis la West Point. Foto: Facebook

Răzvan Cristea, elev al Colegiului Național Militar Dimitrie Cantemir, din Breaza, a fost acceptat la West Point, Academia Militară a Statelor Unite ale Americii.

Este primul elev din Breaza care este admis la cea mai prestigioasă instituție militară a Statelor Unite ale Americii.

Cristea este un elev de top, având note excelente în timpul liceului. A participat la numeroase concursuri și a câștigat mai multe competiții școlare naționale. A obținut primul loc la faza pe județ a Olimpiadei de limba română, locul doi la Olimpiada de fizică și mențiuni, tot la faza pe județul Prahova, la Olimpiadele de matematică și informatică.

Alături de echipa liceului la care este elev, a participat la întrecerea First Tech Challenge, unde a obținut un loc doi.

Răzvan Cristea nu este, însă, primul român care ajunge la West Point. Larisa Tudor a devenit, în urmă cu câțiva ani, prima femeie din România care a absolvit celebra academie militară americană.

Fondată în 1802, West Point oferă un program de 47 de luni de zile prin care dezvoltă rigoarea academică, disciplina militară și abilitățile fizice. Cei 4.400 de cadeți ai Academiei sunt adunați din toate statele americane, dar și din câteva țări străine.

Pentru a fi luat în calcul pentru admitere la West Point, candidatul trebuie să aibă între 17 și 23 de ani, să nu fie căsătorit și să nu aibă copii. Candidații trebuie să aibă calități academice, medicale și fizice excelente și trebuie să primească o recomadare.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.