Un român, în elita inovației auto. Conduce un centru de cercetare din Silicon Valley

ford
Foto: Marcus Wong Wongm via Wikimedia Commons

Inginerul român Dragoş Măciucă, fost angajat la Apple, a fost numit de Ford Motor la conducerea unui nou centru de cercetare și inovație din Silicon Valley.

Centrul a fost inaugurat ieri la Palo Alto, California, SUA se arată într-un comunicat al companiei auto americane, potrivit mediafax.ro. Dragoș Măciucă, care a lucrat din ianuarie 2013 până în ianuarie anul acesta ca inginer de sisteme pentru Apple, va coordona cei 125 de cercetători, ingineri şi oameni de ştiinţă care vor activa în cadrul noului centru din Silicon Valley.

Anterior, Măciucă a ocupat diferite poziţii în departamentele de tehnologie şi cercetare ale unor companii precum BMW, Nissan şi Lockeheed Martin (o companie americană de tehnologie aerospaţială). Inginerul român şi-a definitivat doctoratul în inginerie mecanică la Universitatea din Brekley, California.

Potrivit datelor de pe platforma de socializare corporate Linkedin, Dragoş Măciucă este considerat un expert cu experienţă în cadrul companiilor din Global Fortune 500, implicat în comercializare, dezvoltarea de produse, strategie, implementarea tehnologiei şi în managementul echipelor din mai multe unităţi de business. În afară de doctoratul în inginerie are şi un MBA în finanţe şi strategie a corporaţiilor, scrie „Ziarul financiar”.

Ford în România

Centrul de la Palo Alto completează reţeaua globală a Ford de cercetare şi inovaţie, care include unităţile de la Dearborn în Michigan şi Aachen în Germania, se mai arată în comunicat.

„Noua unitate demonstrează angajamentul Ford de a face parte din ecosistemul de inovaţie din Silicon Valley, anticipând dorinţele şi nevoile consumatorilor, în special în privinţa conectivităţii, mobilităţii şi autonomiei din domeniul auto. Lucrăm pentru ca aceste tehnologii să fie accesibile tuturor, nu doar consumatorilor din segmentul de lux” , a declarat Mark Fields, preşedintele şi directorul general al Ford Motor.

Dragoș Măciucă. Foto: Linkedin
Dragoș Măciucă. Foto: Linkedin

Cu o reţea de 65 de uzine şi circa 189.000 de angajaţi, Ford Motor produce şi distribuie automobile pe şase continente.

În România, grupul american produce, la Craiova, modelul B-Max şi motoarele pe benzină EcoBoost de 1 litru şi 1,5 litri. Asamblarea B-Max a fost lansată la jumătatea anului 2012, modelul fiind produs exclusiv la fabrica din Craiova şi comercializat doar pe piaţa europeană.

În primele 11 luni ale anului trecut au fost asamblate 49.878 de maşini Ford B-Max, acoperind 13,5% din producţia auto naţională.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O șoferiță a condus pe contrasensul autostrăzii Arad –Timișoara
Noi puncte fixe de control al rovinietei pe drumurile naționale și autostrăzi
Pe cine își dorește premier Klaus Iohannis

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.