Un român a cucerit Europa, după ce a urcat fără echipament de siguranță 280 de metri

echipament de siguranță
Flaviu urcă întotdeauna fără echipament de siguranță Foto: Facebook Flaviu Cernescu

În ultimii ani, românii au ajuns să fie destul de desconsiderați de către străini, iar cei care reușesc să facă o impresie bună merită toată aprecierea celorlalți.

Flaviu Cernescu are 32 de ani, iar de un an de zile și-a dat demisia dintr-o multinațională pentru a-și urmări pasiunea sa de a escalada diverse clădiri fără echipament de siguranță. El este cel mai cunoscut practicant de slackline din România, după ce a traversat șoseaua de pe Transfăgărășan, în zona „Porții geniștilor”.

La începutul anului, Flaviu a devenit cunoscut în presa din Marea Britanie și Europa după ce a trecut cu coarda deasupra unui baraj de 61 de metri, apoi a participat la Urban Highine Festival de la Lublin, Polonia, unde merg cei mai pricepuți slacklineri din Europa.

Timișoreanul a ajuns din nou zilele acestea în centrul atenției în Marea Britanie, după ce a urcat cu mâinile goale pe turnul CET Pitești Sud, a doua cea mai înaltă structură din România și nu s-a folosit de niciun echipament de siguranță.

Jurnaliștii din Marea Britanie laudă performanța lui Flaviu

Barcroft TV a prezentat reușita lui Flaviu. Timișoreanul s-a folosit de un cablu electric pentru a urca primii 20 de metri, apoi a continuat să urce pe o scară care nu are nicio protecție sau loc pentru a se odihni, până a ajuns la 280 de metri, iar acolo a mers pe o balustradă ruginită și și-a riscat viața, deoarece putea oricând să cadă în gol.

Experiența sa a devenit foarte cunoscută pe internet, iar internauții i-au apreciat curajul de a urca fără echipament de protecție, iar trecerea peste clădire le-a dat tuturor fiori reci pe spate.

Programator de meserie, Flaviu Cernescu a participat și la „Românii au talent”, sezonul al doilea, unde a uimit juriul și publicul cu acrobații și jonglerii făcute în timp ce era cocoțat pe un monociclu.

„De la un om care are o meserie ce nu are nimic în comun cu pasiunea pe care ne-ai arătat-o aici, nu poate fi decât surprinzător”, i-a spus atunci Andi Moisescu. Tânărul din Timisoara a ajuns până în semifinalele concursului de talente.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.