Un român a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la San Sebastian

Bogdan Dumitrache
Bogdan Dumitrache

Bogdan Dumitrache a primit premiul pentru cel mai bun actor la importantul festival internațional de film de la San Sebastian.

Actorul român în vârstă de 40 de ani a primit distincția pentru rolul său din filmul Proroca, în regia lui Constantin Popescu. Pelicula spune povestea unei familii din care unul dintre cei doi copii dispare în timpul unei plimbări în parc. Iulia Lumânare, Costin Dogioiu, Ștefan raus și Adela Marghidan sunt alți membri importanți ai distribuției.

„Pentru mine, a fost o experiență extraordinară. Pentru un actor, este o oportunitate foarte rară să întâlnești un așa scenariu, un personaj care are parte de o transformare atât de mare, de la o viață normală la abis, cu un cumul atât de variat de emoții și trăiri”, a declarat Bogdan Dumitrache la conferința de presă de la San Sebastian.

Bogdan Dumitrache, care a devenit cunoscut publicului larg pentru rolurile sale din Poziția copilului, câștigător al Ursului de Aur, și Moartea domnului Lăzărescu. El a mai jucat, printre altele, și în Sieranevada, în regia lui Cristi Puiu, care a fost în selecția oficială pentru marele premiu de la Cannes în 2016.

Nu este primul premiu internațional pe care îl câștigă actorul român. În 2011, la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, el a câștigat premiul pentru cea mai bună interpretare în filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții. El a câștigat și un premiu GOPO pentru rolul său din Portretul luptătorului în tinerețe.

La ediția din acest an a festivalului de la San Sebastian, unul dintre cele mai prestigioase din Europa, filmul Poveste din Ferentari a primit o Mențiune Specială. Acest premiu este acordat, din 2000, unui film sau documentar care reflectă valorile și realitatea comunității LGBT.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.