Un român a câștigat cea mai grea cursă: ultramaratonul de la Polul Nord

Tiberiu Ușeriu s-a antrenat intens în munții din România pentru victoria de la ultramaratonul de la Polul Nord (Facebook 6633 Arctic Ultra)
Tiberiu Ușeriu s-a antrenat intens în munții din România pentru victoria de la ultramaratonul de la Polul Nord (Facebook 6633 Arctic Ultra)

Steagul României a fost fluturat ieri noapte aproape de Polul Nord, după ce bistrițeanul Tiberiu Ușeriu a câștigat cel mai solicitant ultramaraton din lume.

Alergătorul român a trecut primul linia de sosire a cursei 6633 Ultra Arctic, reușind să ajungă la finiș în timpul impus de organizatori. Este doar al 20-lea concurent din istorie care reușește acest lucru în cursa care se desfășoară în Cercul Polar și se întinde pe o distanță de 563 de kilometri. Sportivii trebuie să parcurgă distanța în 180 de ore, în ciuda temperaturilor care coboară și sub 50 de grade Celsius și a vânturilor care suflă cu mare putere.

”Tiberiu Ușeriu din România a condus de la start şi până la finish şi este un campion indubitabil a celui mai dur şi friguros ultramaraton de pe planetă. Bravo omule!”, au scris organizatorii ultramaratonului.

Tiberiu Ușeriu a controlat cursa, având, la un moment dat, un avans de opt ore față de primul urmăritor. Strategia sa a fost simplă, profitând de faptul că nu avea nevoie de atât de multe ore de somn, bistrițeanul a reușit să se desprindă în învingător, în ciuda faptului că spre finalul întrecerii a suferit o rană la picior. Pe locul doi s-a clasat singaporezul Poh Joo Tou.

Timp de trei zile, Tibi a fost urmat de Vlad Tănase şi Andrei Roșu, ceilalţi doi români care au participat la cursă, însă ei încă nu au reuşit să ajungă la finiș, aflându-se pe locul patru.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Orașul unde 80% dintre locuitori trăiesc sub pământ
Orașul celor 187 de țări, cel mai divers din lume
Cel mai vechi sat din România i-a „hipnotizat” pe austrieci. Cătunul uriașilor, ascuns în păduri