Un robot a ucis un muncitor la o fabrică Volkswagen din Germania

Muncitorul se ocupa de calibrarea unui robot staționar când mașinăria l-a prins în brațul său și l-a izbit de o placă de metal. Incidentul a avut loc în fabrica Volkswagen din Baunatal.

Vestea că muncitorul a fost ucis de robot a fost anunțată de producătorul german de automobile Volkswagen. Heiko Hillwig, purtătorul de cuvânt al companiei, a precizat că bărbatul a murit luni, la fabrica din Baunatal, aflată la aproape 100 de kilometri distanță de Frankfurt.

Muncitorul în vârstă de 22 de ani făcea parte dintr-o echipă care ajusta setările unui robot staționar, când acesta l-a prins și l-a zdrobit de o placă de metal, a adăugat Hillwig, citat de The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al constructorului german de automobile a precizat că este vorba de o eroare umană, nu de o problemă cu robotul, care poate fi programat să îndeplinească misiuni variate în procesul de producție.

Hillwig a precizat că robotul acționează într-o zonă izolată a fabricii, misiunea sa fiind de a manipula diferite componente ale automobilelor.

Un alt muncitor a fost de față în momentul producerii incidentului, însă nu a fost rănit. O anchetă a fost demarată atât de autoritățile germane, cât și de compania Volkswagen.

Agenția de presă germană DPA a anunțat că procurorii nu știu încă pe ”cine” să pună sub acuzare.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă pentru români în străinătate. Vase de croazieră și vânzări
Americanii caută babysitter. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să muncești peste Ocean
Reduceri eMAG laptopuri. Top 10 oferte