Un regizor român, președintele juriului la Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste

Festivalul Internațional de Film de la Mons, în Belgia, este la cea de-a 33-a ediție
Festivalul Internațional de Film de la Mons, în Belgia, este la cea de-a 33-a ediție

Regizorul Radu Mihăileanu va prezida juriul internațional al Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste de la Mons, între 10 și 17 februarie 2017.

Cineastul român, distins cu numeroase premii pentru filmele sale – Trahir (1993), Trenul vieții (1998) Va, vis et deviens (2005), Concertul (2009) și La source des femmes (2011) -, a mai fost parte din juriu la mai multe festivale.

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste de la Mons, în Belgia, a avut prima ediție în 1985.

La festivalul din acest an vor participa și românii Teodor Lucian Rus, actor principal, ce va prezenta filmul Inimi cicatrizate, a Ștefaniei Maftei, co-regizoare, membră a juriului tânăr, si a lui Horea Lapteș, director de imagine, care va fi membru al juriului Confederației internaționale a cinematografelor de artă și de experimentare (CICAE).

Filmele românești ”Sieranevada” (Cristi Puiu) și ”Inimi cicatrizate” (Radu Jude) vor fi proiectate în secțiunea ”Cinematografia din lumea întreagă”, în timp ce la categoria scurtmetraje sunt prezenți Emanuel Pârvu și Sebastian Mihăilescu.

Președintele juriului, Radu Mihăileanu (58 de ani), a câștigat Premiul Cesar, în 2006, pentru cel mai bun scenariu original.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.