Un pui de delfin a fost ucis de turiștii care au făcut fotografii cu el

Delfinii sunt foarte sensibili la stres. Foto: Digi24.ro
Delfinii sunt foarte sensibili la stres. Foto: Digi24.ro

Un pui de delfin, ajuns în apele puțini adânci din apropierea unei plaje din Spania, a murit după ce turiștii au făcut poze cu el.

În loc să cheme ajutoare să îl salveze, turiștii au preferat să tragă puiul de delfin din apă și să se fotografieze cu el. Ecologiștii marini au ajuns prea târziu la fața locului. Delfinul a murit, probabil din cauza stresului. Incidentul s-a petrecut la Mojacar, aproape de Almeria.

”Oamenii sunt animalele cele mai iraționale din câte există. Mulți oameni sunt incapabili să simtă milă pentru o ființă terifiată, înfometată și fără mama sa. În egoismul lor, tot ce vor este să facă o poză și să o atingă, chiar dacă animalul suferă din cauza stresului”, a scris organizația ecologică Equinac pe contul de Facebook, citat de Digi24.

Cetaceele respiră aer atmosferic și sunt sensibile la stres. Imobilizarea le poate provoca un șoc, care duce la stop cardiorespirator, au explicat biologii marini, care precizează că în astfel de cazuri turiștii ar trebui să alerteze numărul de urgență 112.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.