Un primar merge pe banii comunei în Las Vegas: „E o hrană spirituală”

FOTO: Felipe Valduga/Flickr
FOTO: Felipe Valduga/Flickr

La Primăria din Brebu, județul Prahova, a sosit la începutul lunii o invitație din partea Societății pentru Administrație Publică, un ONG din Brașov.

A doua zi, invitația a fost aprobată printr-un proiect de hotărâre al Consiliului Local. Mai exact, au fost alocați din bugetul primăriei 45.000 de lei pentru o vizită de 10 zile în Statele Unite ale Americii.

Potrivit reporterului Digi24, tema proiectului este „Actul administrativ în Statele Unite ale Americii, importanţa parteneriatului cu actori publici şi privaţi. Parteneriatul cu cetăţenii”.

Primarul, un funcționar și doi consilieri vor vizita Orlando, Miami, Florida și Las Vegas pentru a vedea „cum se face treaba acolo”.

„Mi-aş dori să-i duc pe tovarăşii mei să vadă şi Las Vegas-ul. Care este problema? Niciodată nu este bine numai să stai, să mănânci, să bei şi să cleveteşti.

Este bine totuşi să ai şi această hrană spirituală. Hrana spirituală ce-nseamnă? Excursia, înseamnă schimbul de experienţă”, a declarat primarul din Brebu, Adrian Ungureanu, pentru Digi24.

Primarul și echipa sa vor decola spre Statele Unite pe 28 mai și promite că la întoarcere le vor prezenta locuitorilor un raport cu privire la vizită.

FOTO: Felipe Valduga/Flickr

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.