Un primar a lăsat moștenire 800.000 de euro satului său

Un fost primar din satul Saint-Pons-de-Thomieres, provincia franceză Herault, a lăsat moștenire loclității pe care a condus-o 800.000 de euro, potrivit jurnaliștilor de la News.ro.

Banii provin din patru asigurări de viață pe care le avea fostul primar, Georgette Thaillandes, o socialistă convinsă. Aceasta a condus Saint-Pons-de-Thomieres între 1977 și 1989. Apoi, până în 1994, a fost consilier local.

A murit anul trecut, iar ultimii ani din viață și i-a petrecut într-un azil de bătrâni. Suma este una consistentă pentru mica localitate franceză, care are un buget ce depășește cu puțin un milion de euro pe an.

Actualul primar al localității, Georges Cebe, a vizitat-o de mai multe ori și spune că bătrâna i-a vorbit de mai multe ori că ar vrea să lase moșternirea satului, însă nu credea că e vorba de o sumă atât de mare.

Anul trecut, în presa internațională a apărut o știre care vorbea de faptul că toți cei 80 de locuitori ai sătucului spaniol Cerezales del Condado ar fi primit o moștenire de 200 de milioane de euro de la Antonio Fernandez, un fost șef și acționar al companiei mexicane care produce berea Corona.

Apoi, autoritățile locale au dezmințit știrea. Antonio Fernandez s-a născut în satul spaniol, de-a lungul vieții a făcut mai multe investiții aici, precum refacerea bisericii, alimentarea cu apă sau un centru cultural, însă cele 200 de milioane au ajuns în Spania la rudele sala, descendenții celor 12 frați ai săi.

Când a împlinit 14 ani, a fost nevoit să abandoneze școala, pentru că părinții săi nu își mai putea permite să plătească taxele.

După ce s-a căsătorit s-a decis să se mute în Mexic și s-a angajat la Grupo Modelo, companie a unchiului soției sale. În 1971 a devenit șeful companiei și a reușit să facă din Corona cea mai populară bere mexicană exportată în toată lumea.

Berea Corona a apărut în 1925. Afacerea a fost începută în Mexic de un grup de imigranți nemți. I-a cucerit pe mexicani în foarte scurt timp, însă popularitatea la nivel mondial a venit la jumătatea anilor `70, după ce a fost exportată mai întâi în Statele Unite.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.