Un preot este acuzat de gesturi indecente în fața copiilor

Profesorul de religie a fost filmat de o elevă FOTO: Captură video
Profesorul de religie a fost filmat de o elevă FOTO: Captură video

O anchetă a început la liceul din Copșa Mică, județul Sibiu, după ce au apărut imagini cu un profesor de religie care este acuzat că s-ar fi masturbat în sala de clasă. Imaginile au fost înregistrate de o elevă, iar profesorul predă religia și este preot. După aceste acuzații, profesorul a demisionat, anunță Patriarhia Română.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat că eleva ar fi informat-o și pe diriginta clasei, însă aceasta nu ar fi anunțat conducerea școlii despre incident. Poliția și Parchetul au început o anchetă din oficiu, după apariția imaginilor în media. La scurt timp, după ce oamenii legii s-au autosesizat, o elevă a venit să depună plângere împotriva profesorului.

Eleva care a depus plângerea a spus că ora de religie a decurs în mod normal, până când colegii au remarcat gestul indecent al profesorului.

„Am intrat la oră, am spus „Bună ziua!”, a făcut prezența, ne-a spus că încheie mediile, că după aceea intrăm în practică… apoi ne-a încheiat mediile și ne-a spus situația. Noi am cerut voie să mâncăm și ne-a spus că da. O colegă a spus că tot se mișcă, că ridică pantalonii și… ca și cum… a sesizat colega de bancă ce face și i-am spus să scoată telefonul și să filmeze. (…) În pauză am văzut filmarea și am rămas șocată”, le-a povestit eleva, jurnaliștilor de la Turnul Sfatului.

Elevii mai spun că profesorul de religie era „de treabă, înțelegător, la locul lui” și i-a ajutat când au avut nevoie.

Reprezentanții Patriarhiei, prin vocea purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu, spun că profesorul de religie și-a dat demisia din învățământ, însă rămâne preot până la finalizarea anchetei. De asemenea, mai spun că filmarea făcută de elevă nu este „riguros edificatoare” și că până nu vor apărea concluziile investigației este „nerecomandabil să ne pronunțăm”.

Bănescu a mai spus, la Antena 3, că preotul ar fi bolnav de cancer, „ceea ce poate constitui un fond de derapaj la nivel comportamental”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.