Un portughez face artă din gunoaie reciclate

Un portughez creează artă din gunoaie reciclate Foto: Facebook Bordalo II - Bordalo Segundo


Gunoaiele au devenit o parte din viața noastră, iar în fiecare zi zeci de mii de tone de obiecte din plastic, din fier și din sticlă sunt reciclate și redate consumului.

Artur Bordalo este un artist portughez care creează artă nonconformistă și utilizează gunoiul pe care îl găsește la tomberoane pentru operele sale.

Bufnițe, albine uriașe sau diverse personaje au ajuns să înfrumusețeze multe spații din Portugalia, iar trecătorii sunt mereu uimiți de imaginația artistului.

Bordalo face artă din gunoi de ani de zile, iar cauciucurile uzate și fiarele vechi sunt preferate pentru că rezistă foarte mult timp intemperiilor. El asamblează singur gunoaie reciclate și le colorează pentru a părea cât mai adevărate, iar arta sa urbană o promovează în fiecare an în orașul portughez Covilha care are un festival de acest gen, unde grafitti-urile și creațiile din gunoaie sunt foarte apreciate de către vizitatori.

Pe lângă gunoaie reciclate, Bordalo mai face și grafitti pe calea ferată și desenează diverse simboluri din muzică sau personaje. Pe pagina sa de Facebook, puteți vedea și alte opere ale artistului portughez.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.