Un polițist român a salvat un pui de bufniță | VIDEO

cătălin ghimpu bufniță
Cătălin Ghimpu și puiul de bufniță salvat. Foto: Facebook

Cătălin Ghimpu, un polițist de la Postul de poliţie Leţcani din județul Iaşi, a salvat un pui de bufniță pe care l-a găsit într-o clădire dezafectată.

„Duminica trecută părea o zi obişnuită de serviciu pentru Cătălin. A început misiunea de patrulare, între comunele de pe raza de competenţă, fără să gândească o clipă că la finalul zilei se va întoarce acasă cu un prieten necuvântător. În jurul orei 14.00, într-o clădire dezafectată, a zărit la fereastră un pui de bufniţă captiv, care încerca disperat să găsească o ieşire. Imediat, a oprit maşina, a intrat în clădire şi a luat micuţul în maşină, unde i-a acordat primul ajutor”, anunțat Poliția Română într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Facebook.

Puiul de bufniță a fost botezat Polirom și a fost dus de Cătălin la medicul veterinar. Apoi, polițistul l-a găzduit în casa sa.

Bufniţele sunt specii protejate prin lege, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate. Imediat ce puiul de bufniță va prinde suficientă forţă el va fi eliberat în mediul natural.

Potrivit Poliției Române, agentul de poliție Cătălin Ghimpu este un polițist integru: „Anul acesta, poliţistul s-a desistat (nu a săvârșit o infracțiune – n.r.) de două ori, când doi cetăţeni au încercat să scape de aplicarea legii rutiere, oferindu-i bani”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Poliția Română și-a luat „super-radare”. De ce sunt în stare noile aparate
Poliția, la piață: Se confiscă inclusiv carnea celor care cumpără fără bon
Cu ce model de motociclete a fost dotată “Poliția autostrăzilor”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.