Un polițist a refuzat o mită de 22.000 euro

Un polițist de frontieră din Timiș a refuzat suma de 22.000 de euro, cu care un cetăţean sârb a încercat să-l mituiască.

Sârbul i-a cerut ca în schimbul banilor să-l lase să introducă în România, ţigări de contrabandă.

Cetățeanul sârb urma să introducă în țara noastră o cantitate mare de ţigări de contrabandă, iar vameşul trebuia să le furnizeze contrabandiştilor informaţii din baza de date a poliţiei.

Astfel, în schimbul sumei de bani, vameşul trebuia să îi ofere locaţiile în care sunt echipajele poliţiei de frontieră, pentru ca suspecţii să poată introduce tutunul în ţară fără a fi controlaţi.

Cetățeanul sârb a fost prins în flagrant chiar când încerca să-i dea mită poliţistului, el împreună cu alte două femei ajungând la audieri, la sediul DNA Timişoara, potrivit stiri.tvr.ro.

Acum, bărbatul este cercetat pentru cumpărare de influenţă.

Și un alt polițist, din cadrul IJP Mureș a refuzat, miercuri, suma de 400 de lei pe care o persoană i-a oferit-o pentru a nu-i întocmi un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Poliţistul a sesizat SJA Mureş despre faptul că, în timp ce se afla în timpul serviciului, pe raza municipiului Sighișoara, o persoană i-ar fi oferit o sumă de bani pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru conducere a unui moped, fără permis de conducere pentru nicio categorie.

Ca urmare a denunţului, ofiţerii SJA Mureş au organizat acţiunea de prindere în flagrant. Suspectul este acum cercetat în stare de libertate, pentru dare de mită.

“Precizăm faptul că este pentru a cincea oară când ofițerul de poliție denunță tentativa unor cetățeni de a-l mitui. Astfel, în lunile aprilie, octombrie și decembrie 2014, precum şi în ianuarie 2015, acesta a refuzat diverse sume de bani de la cetățeni cărora le-au fost întocmite dosare penale pentru dare de mită”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.