Protest extrem. Un parlamentar a ținut greva foamei 3 ore

Deputatul PNL Florin Roman FOTO: Pagina de Facebook Florin Roman
Deputatul PNL Florin Roman FOTO: Pagina de Facebook Florin Roman

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat pe Facebook că a suspendat greva foamei, după numai trei ore. Acesta a spus că a avut discuții cu Liviu Dragnea și Ludovic Orban și și-a dat seama că banii necesari construirii Monumentului Unirii de la Alba Iulia au fost alocați.

De asemenea, PSD nu va susține proiectul care prevede coborârea de la 20% la 10% a procentului minim al minorităților naționale dintr-o localitate pentru ca acolo să se folosească limba maternă în instituțiile publice.

În urma discuţiei cu dl Liviu Dragnea şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban vă comunic următoarele: au fost alocaţi azi și nu anul viitor 18,8 milioane de lei Ministerului Culturii pentru realizarea Monumentului Unirii; dl Dragnea a garantat că PSD nu susţine proiectul cu prag de 10 la sută cerinţă a UDMR.

Voi suspenda greva foamei, deoarece în ceasul al 12-lea a existat o reacţie a PSD pe ambele subiecte invocate de mine. Am reuşit să oprim o prevedere inutilă şi provocatoare în legea administraţiei publice, în 2017, când românii şi maghiarii se înţeleg cel mai bine din toată istoria. Am reuşit să obţinem, în acelaşi timp, banii pentru centenar la Alba Iulia”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Deputatul a declarat că dacă PSD l-a mințit, este dispus să reia protestul. Florin Roman a intrat în greva foamei luni, la ora 15:00, pentru faptul că Guvernul nu a alocat bani pentru construirea Monumentului Unirii de la Alba Iulia.

Liberalul a spus că va sta pe culoarul din fața președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, iar noaptea va dormi pe holul unde PNL are sala de grup parlamentar. Întrebat dacă și-a făcut analizele înainte de a începe protestul, Florin Roman a spus că el nu merge la medic decât dacă are probleme deosebite.

A fost o discuţie şi erau două posibilităţi: ca această formă de protest să aibă loc în afara Parlamentului sau în interior (….) Mi-au permis să protestez la locul de muncă (…) Voi sta toată ziua pe acest culoar pentru că ăsta este locul meu de muncă, nu poate să-mi interzică nimeni să patrulez, să staţionez. Dacă nu mă vor lăsa să stau în faţa biroului dictatorului, o să stau cu dumneavoastră”, a declarat Florin Roman înainte de a începe forma extremă de protest în Parlament.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.