Un parc natural din România aflat în pericol va fi monitorizat cu drone

Parcul Natural Balta Mică a Brăilei va fi monitorizat cu drone aeriene şi acvatice. Specialiştii vor să vadă astfel cum pot salva lacurile din zonă. Balta Mică a Brăilei, o deltă în miniatură, este în pericol din cauza colmatărilor, relatează digi24.ro.

Dronele aeriene şi acvatice vor culege datele din teritoriu, fără a deranja populaţiile de păsări şi de peşti, iar informaţiile vor fi interpretate de specialişti norvegieni.

Ei le vor folosi pentru a pune la punct un plan pentru decolmatarea sistemului de canale dintr-o mică parte a Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, porţiune din ostrovul Fundu Mare, situat la câţiva kilometri de municipiul Brăila.

La ora actuală, din cauza aluviunilor depuse masiv de fluviu, această zonă este puternic afectată. Fenomenul este cauzat de dezechilibrul provocat în ultimii 50 de ani, după îndiguirea unei porţiuni vaste a fostei bălţi a Brăilei, mai notează sursa citată.

Dacă proiectul va da rezulte bune, noua tehnologie va fi folosită la scară largă, în întregul bazin hidrografic al Dunării, din Munţii Pădurea Neagră până în Delta Dunării.

Proiectul se ridică la 1,7 milioane de euro, iar banii pentru acest proiect sunt asiguraţi de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în centre de lux din cele mai frumoase orașe europene. Salariile ajung la 2.500 de lire
Oferte de nerefuzat pentru o vară de vis
Locuri de muncă în Anglia și Belgia în domeniul îngrijirii bătrânilor. Salarii de până la 1.700 de lire

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.