Un oraș a înghețat complet, după spargerea conductei de apă caldă


Imaginile săptămânii vin din Dudinka, un oraș rusesc din Siberia care a rămas fără curent electric și apă potabilă, după ce o furtună a lovit regiunea Krasnoyarsk.

Vântul puternic a pus la pământ mai multe cabluri electrice și principala conductă de apă caldă a orașului s-a spart. Apa ajunsă pe străzi a înghețat aproape imediat, temperatura fiind de circa -40 de grade Celsius.

Între timp, autoritățile au reușit să restabilească alimentarea cu energie electrică a școlilor, unităților sanitare și a instituțiilor publice. Încet-încet, și problema electricității în locuințe este rezolvată.

Dudinka este un orășel cu 22.000 de locuitori, situat în Krasnoyarsk Krai, un teritoriu uriaş din mijlocul Siberiei, mărginit de Oceanul Arctic. Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în oraş a fost de -56,7 grade C.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Presiuni pentru ca elevii să vină la ora de religie. Copii puși să semneze în locul părinților
Primul oraș din România care va avea un muzeu al vieții în comunism
Cel mai prost serviciu de la Australian Open VIDEO

output_S4JBrd

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.