Un oraș din România, printre cele mai ”stilate” din lume în 2017

cluj-napoca
Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca. Foto: Mihail Onaca (Instagram)

Ghidul turistic londonez The Calvert Journal a inclus un oraș din Transilvania pe lista celor mai stilate orașe ale anului 2017.

Este vorba de Cluj-Napoca. Orașul din Ardeal este prins pe lista celor mai chic și plăcute orașe din Noul Est care trebuie vizitate cât mai curând, devenind destinații esențiale pentru turistul modern, scrie ghidul online.

Lista cuprinde 16 orașe care se remarcă prin arhitectură, viața de noapte sau proiecte ecologice. În cazul Clujului, scena artistică, proiectele în desfășurare și cafenelele au atras atenția editorilor.

”Pe străzile lăturalnice, arhitectura Baroc ascunde o multitudine de baruri subterane, în timp ce foste fabrici și palate sunt rezidențele artistice ale celor mai talentați români. Cluj este locul unde s-a născut muzica electronică din Transilvania, Clubul Midi fiind cel mai mare și mai bun din această sferă muzicală încă din 2007”, explică ghidul londonez.

Pe lista Calvert Journal se mai află Belgrad, Budapesta, Dubrovnik, Kiev, Ljubljana, Moscova, Mostar, Odesa, Split, St. Petersburg, Tallinn, Tbilisi, Varna, Zadar și Zagreb.

București și Brașov, pe lista celor mai bune destinații turistice ieftine în 2017