Un oraș din România are nevoie de votul tău! Poate primi finanțare pentru un proiect superb

Foto: Popovici Dan Cristian / Wikimedia Commons

Un oraș din România este foarte aproape de a câștiga un important premiu, în valoarea de 10.000 de euro. Banii vor asigura o mai bună punere în valoare a principalului obiectiv turistic din oraș, relatează digi24.ro.

Orașul Baia Mare a intrat în concursul  „city.people.light”, organizat de companiile Philips și LUCI pe siteul peoplechoiceaward.eu, cu proiectul de reabilitare a Pieței Cetății. Dacă vor câștiga concursul, autoritățile din Baia Mare vor folosi premiul de 10.000 de euro pentru un sistem de lumini menit să pună mai bine în valoare Turnul Sf. Ștefan, din centrul orașului.

Puteți vota orașul Baia Mare AICI.

În prezent, orașul din România ocupă locul doi în clasament. Proiectul românesc a primit, până la ora publicării acestui articol, 12781 de voturi.

Cel mai votat proiect – cel al spanilolilor din Mellila – a primit până acum 15615 voturi.

În concurs participă 17 proiecte din 17 orașe europene. Concursul are loc între 3 august și 4 septembrie.

baia mare people choiceDespre Turnul Sfântul Ștefan

Turnul Ștefan este o anexă a Catedralei „Sfântul Ștefan”, ridicată de Iancu de Hunedoara pe parcursul secolului XV. Construit în stil gotic, turnul are 40 de metri înălțime. Turnul a fost folosit pentru supravegherea  strategică a orașului, dar și pentru observarea rapidă a unor eventuale incendii.

Cei care vizitează Baia Mare sunt sfătuiți să viziteze, în centrul istoric al orașului, și Casa Iancu de Hunedoara (numită și Casa Elisabeta, casa fiind o parte a vechiului castel medieval ridicat de Iancu pentru soția sa Elisabeta), localul Monetăriei Imperiale, vechiul han Vulturul Negru și Casa Lendvay.

Cei care iubesc drumețiile montane pot încerca trasee din Munții Gutâi.

reduceri emag

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Locuri de muncă în fabrici și depozite din Marea Britanie, Olanda, Germania. Salarii de peste 1.800 de euro Fotografie din România, într-o selecție National Geographic a celor mai frumoase imagini
Cele mai ieftine călătorii în ţară. Preţ cu mult sub cel al biletelor de tren şi maxi taxi
Cea mai vizitată peşteră din Bucegi, deschisă din nou. Traseul are peste 400 de metri
Cea mai frumoasă salină din România devine și mai atractivă. O încăpere superbă, deschisă turiștilor
Cercetătorii români au salvat o plantă superbă. Primii boboci pot fi admirați în această perioadă

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.