Un oraș din România, fotografiat de la 400 de kilometri de Pământ în ziua de Paști

stația spațială internațională
Stația Spațială Internațională se află pe orbita Pământului, la o altitudine cuprinsă între 330 și 435 de km. Foto: NASA/Crew of STS-132

Astronautul britanic Tim Peake, aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale, a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu orașul Constanța, fotografiat de la 400 de kilometri distanță de Pământ.

Astronautul a postat fotografia duminică, pe 1 mai, zi în care credincioșii români au sărbătorit Paștele.

Constanța, cel mai vechi oraș din România locuit fără întrerupere”, a scris astronautul Tim Peake pe pagina sa de Facebook.

În imagine se văd orașul Constanța, portul, digurile care protejează țărmul, plaja subțire din Mamaia, cuprinsă între Marea Neagră și Lacul Siutghiol și un mozaic de câmpuri cultivate în jurul aglomerației urbane.

Fotografia realizată de la bordul Stației Spațiale Internaționale a strâns peste 8.000 de Like-uri și sute de comentarii.

Constanța este chiar și mai frumoasă văzută de pe Pământ, Tim! Țara mea natală este plină de frumuseți naturale, de tradiții minunate și de oameni iubitori! Este ziua în care sărbătorim Paștele, așa că postarea ta m-a bucurat foarte mult!”, a scris o utilizatoare pe pagina de Facebook a astronautului.

Stația Spațială Internațională se află pe orbita Pământului, la o altitudine cuprinsă între 330 și 435 de kilometri.

constanța
Orașul Constanța fotografiat de pe Stația Spațială Internațională. Foto: Tim Peake (Facebook)
Astronautul Tim Peake
Astronautul Tim Peake. Foto: Facebook

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Aurora boreală filmată din spațiu. Imagini ale NASA care taie respirația | VIDEO
Primul contact radio între România şi Staţia Spaţială Internaţională
Sondă spațială care caută viață extraterestră, „lansată” de Zuckerberg și Hawking

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.