Un oraș din România este printre cele 10 destinații de iarnă recomandate de ”The Guardian”

târg de crăciun sibiu
Piața Mare din Sibiu. Foto: Andrei Drăgan (Wikimedia Commons)

Publicația britanică The Guardian a realizat un top 10 al celor mai frumoase destinații turistice de iarnă din Europa, printre care este și un oraș din România.

Este vorba de Sibiu, despre care jurnaliștii britanici au numai cuvinte frumoase. ”Sibiu a fost creat ca un refugiu pentru romantici pe timp de iarnă: ninsorile sunt abundente, străzile sunt întortocheate, există turnuri medievale, cât și un obicei de a învălui totul în lumini de sărbătoare. Este un oraș excelent pentru plimbări și pentru descoperirea clădirilor medievale în care găsiți mereu ceva bun de băut sau de mâncat”, scrie ”The Guardian”.

Printre recomandările jurnaliștilor din Marea Britanie se numără Crama Ileana, unde găsiți mămăligă cu brânză și țuică. Sunt menționate și ciorba de burtă, cât și cafenelele din oraș, cum ar fi Arhiva de Cafea și Ceai de pe Strada Arhivelor.

”Punctul focal al orașului este Piața Mare, unde puteți explora zidurile și turnurile medievale. Podul Minciunilor, construit în 1859, încă stă în picioare, în ciuda superstiției care spune că dacă un neadevăr este spus în timp ce este traversat, acesta se va prăbuși. Catedrala Luterană Sfânta Maria are un decor colorat și aici este înmormântat Prințul Mihnea cel Rău, fiul lui Vlad Țepeș”, mai scrie The Guardian.

Publicația îi sfătuiește pe pasionații de sporturi de iarnă să se îndrepte către Păltiniș, la câțiva kilometri depărtare de Sibiu, în timp ce pasionaților de motociclism și automobilism le este recomandat Transfăgărașanul, care este, însă, închis pe timp de iarnă.

Iată și celelalte orașe incluse de The Guardian în topul destinațiilor europene pe timp de iarnă: Poprad (Slovacia), Baden-Baden (Germania), Sarajevo (Bosnia), Åre-Östersund (Suedia), Poznan (Polonia), Zagreb (Croația), Tromsø (Norvegia), Ljubljana (Slovenia) și Memmingen (Germania).

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.