Un nou zăcământ de țiței și gaze. Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani din România

Un nou zăcământ important de țiței și gaze a fost descoperit în România.

Descoperirea resurselor aparține companiilor OMV Petrom (SNP) şi Hunt Oil Company of Romania care au anunţat că au dat peste zăcământul de ţiţei şi gaze în sudul judeţului Buzău.

Investiția comună a celor două companii făcută pentru descoperirea zăcământului se ridică la 5 milioane de euro.

„Aceasta are potenţialul să fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei”, au anunțat reprezentanții grupului austriac OMV, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit acestora, zăcământul a fost descoperit în perimetrul VIII Urziceni Est, la o adâncime de peste 2.500 de metri. El se află la 7-12 km distanţă de zăcăminte mature, exploatate de peste 50 de ani.

Estimările obţinute din testele efectuate la cele două straturi geologice indică o producţie potenţială pe sondă de 1.200 – 2.100 bep (baril echivalent petrol) /zi.

„Anul acesta am avut cel mai ridicat nivel al investiţiilor pentru explorare post-privatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare, în condiţiile în care 90% din zăcămintele pe care le operăm sunt mature şi au atins vârful de producţie cu mulţi ani în urmă. În prezent, furnizăm circa 40% din necesarul de ţiţei şi gaze al României”, a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de explorare şi producţie.

În perioada următoare, cele două companii vor continua testele pentru a determina potenţialul de producţie şi vor realiza campanii de achiziţie de date seismice în regiune.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.