Un nou traseu turistic și un punct de belvedere superb în Masivul Postăvarul

Un nou traseu turistic tematic şi un popas de unde se vede mare parte din Ţara Bârsei vor fi amenajate pe Drumul Roşu, care urcă din Poiana Braşov spre Vârful Postăvaru, relatează Yahoo News România.

Anunțul a fost făcut de Regia Pădurilor Kronstadt şi de Salvamont Braşov. Primele amenajări din locul de popas au fost făcute încă din 1930, însă spaţiul va fi transformat în următoarea perioadă.

„Traseul turistic tematic va pleca din Poiana Braşov, va trece pe la refugiul Carol Lehmann, pe la Peştera de Lapte – care se va putea vizita, cu sosire înapoi în Poiana Braşov. Pe traseul respectiv vor fi panouri informative legate de floră şi faună. Vor fi descrise speciile de animale care trăiesc în masivul Postăvaru, florile, ciupercile, urme de animale făcute în gips, pentru ca orice copil să vadă cum arată aceste urme”, a explicat Alexandru Ferencz, şef Serviciul Salvamont Braşov, citat de bzb.ro.

La jumătatea traseului se va putea face un popas, lângă Prăpastia Lupului, unde se deschide un peisaj spectaculos. „De la Prăpastia Lupului putem vedea începând de la Tâmpa, Măgura Codlei, Cetatea Râşnov, Râşnovul, Cristianul şi Vulcanul”, a arătat Ferencz. În zilele senine se văd chiar şi Munţii Făgăraşului şi zona Bod-Feldioara.

Primele amenajări la popasul de tip Belvedere au fost făcute în 1930 de Siebenburgischer Karpathen Verein (Asociaţia Carpatină Transilvană), numele său fiind încă imprimat pe balustrada existentă într-o zonă a popasului. Salvamontiştii îşi doresc acum ca popasul să ofere o vedere cât mai largă, balustrada urmând să fie extinsă de-a lungul întregii Prăpăstii a Lupului.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.