Un nou scandal marca Mario Balotelli. Italianul e acuzat de rasism și antisemitism

Excentricul atacant italian Mario Balotelli și-a cerut scuze pentru că a postat o imagine pe contul său de Instagram care a fost cosiderată atât rasistă, cât și antisemită.

Internaționalul italian care evoluează la FC Liverpool a postat o imagine a personajului Super Mario, sub care erau scrise și cuvintele: ”sare ca un negru și adună monedele ca un evreu”.

Un purtător de cuvânt al Federației Engleză de Fotbal a declarat că jucătorul în vârstă de 24 de ani ar putea fi subiectul unei anchete. Mario Balotelli și-a cerut scuze în această dimineață pentru imagine, spunând că nu a vrut să jignească pe nimeni.

”Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva. Imaginea ar fi trebuit să fie anti-rasistă și amuzantă. Înțeleg acum că – scoasă din context – ea a avut efectul opus. Nu toți mexicanii au mustață, nu toți oamenii de culoare sar foarte sus și nu toți evreii iubesc banii. Am folosit o imaginea cu Super Mario pentru că am crezut că e amuzantă, nu jignitoare. Din nou, îmi pare rău”, a fost mesajul celui poreclit chiar Super Mario.

Imaginea postată de Mario Balotelli
Imaginea postată de Mario Balotelli

Mario Balotelli a șters imaginea controversată de pe contul său de Instagram. El le răspunsese celor care îl acuzau de antisemitism, precizând, cu trimitere la mama sa adoptivă Silvia: ”Mama mea este evreică, așa că vă rog să nu mai comentați”.