Un nou drum de poveste din România. Aproape de Transalpina, dar departe de a fi gata

TransVâlcan, un drum cu un important potențial turistic
TransVâlcan, un drum cu un important potențial turistic

După succesul de care se bucură Transalpina, care atrage tot mai mulți turiști, în județul Gorj este pe cale să apară un alt drum la înălțime.

Nu se va întâmpla, însă, prea curând. Șoseaua turistică peste Munții Vâlcan, plănuită pe urmele vechiului drum, folosit atât de daci, cât și de Mihai Viteazul, s-a oprit în vârf de munte, la granița județelor Gorj și Hunedoara.

Hunedorenii au dus asfaltul până acolo, însă gorjenii nici măcar n-au început să urce pantele frumosului drum. Drumul Judeţean 664 porneşte din municipiul Vulcan, traversează Pasul Vâlcan şi apoi crestele munţilor, ajungând la altitudinea de 1.700 de metri.

Gorjenii și-au luat angajamentul că până în 2018 vor asfalta 18 kilometri, până la satul Schela.

Drumul Judeţean 664 are o lungime totală de aproximativ 45 de kilometri şi leagă municipiile Târgu Jiu de Vulcan. În prezent, pe o porţiune de circa 20 de kilometri, în zona montană, drumul este inaccesibil autoturismelor.

De cealaltă parte, Consiliul Judeţean Hunedoara a finanţat zilele trecute construcţia ultimilor patru kilometri ai şoselei, respectiv până la limita cu judeţul Gorj.

Șoseaua Transvâlcan oferă câteva peisaje foarte frumoase, care ar completa estetic priveliștile profunde de pe Transalpina, însă autoritățile locale au decis să își concentreze atenția spre alte drumuri în această vară.

De exemplu, pe Drumul Național 67, care leagă Târgu Jiu de Râmnicu Vâlcea. Drumarii au efectuat un tratament cu criblură șoselei, începând dinspre reședința județului Gorj. Sute de șoferi s-au plâns că lucrările de reabilitare a drumului, care devenise ”prea alunecos”, le-au provocat pagube materiale importante. S-au spart multe parbrize în această vară, iar victimele s-au unit și vor acționa în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă cu un Like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.