Un nou caz de fraudă la Bacalaureat. Inspector școlar, acuzat că a ajutat o elevă să trișeze

subiecte bac 2020 geografie subiecte BAC 2020 matematică evaluare națională 2019 note contestații bacalaureat 2017 medii 10 barem evaluare națională 2018 matematică barem română bac 2018 medii de 10 la bac 2018
Foto: cataloagescolare.ro

O elevă campioană națională la atletism și un inspector școlar din Ploiești sunt acuzați de fals, uz de fals și abuz în serviciu. Procurorii au informații că cei doi au fraudat Examenul de Bacalaureat din acest an, relatează stirileprotv.ro.

Anchetatorii cred că inspectorul școlar, care era și membru în comisia de examen, a rescris lucrarea elevei la limba și literatura română. Însă bărbatul a uitat să pună și ștampila obligatorie în cazul foilor de examen, iar evaluatorii și-au dat seama că e ceva în neregulă. În momentul în care au comparat lucrarea de română cu celelalte lucrări ale fetei, ei au observat că scrisul nu se potrivește și au anunțat procurorii.

Eleva a absolvit în acest an clasa cu profil sportiv a Colegiului Național „Mihai Viteazu” din Ploiești. Ea a făcut atletism la Clubul Sportiv Școlar, iar aici i-a fost antrenor chiar inspectorul școlar de educație fizică. Acesta din urmă a fost și membru în comisia de Bacalaureat a liceului, astfel că ar fi putut să înlocuiască lucrarea elevei înainte de a o trimite la comisia de evaluare.

„A redactat lucrarea elevei și a înlocuit-o pe cea originală la disciplina limba și literatura română. Ulterior, nereguli în modul de redactare a respectivei lucrări au fost constatate de membrii comisiei de evaluare. Au observat unele neconcordanțe cu privire la ștampilele care trebuiau aplicate pe lucrările elevilor și care aici lipseau”, a declarat pentru stirileprotv.ro Marian Tudor, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Absolventei i-a fost retrasă diploma de Bacalaureat, deși fusese admisă la toate probele. Tânăra va mai putea să susțină examenul abia în toamna anului viitor. Inspectorul de educație fizică a fost suspendat din funcție.

Ministerul Educației a început o anchetă la Inspectoratul Școlar Prahova, care va stabili dacă și alte persoane au contribuit la fraudarea Examenului de Bacalaureat.

Atleta și antrenorul ei sunt acuzați de uz de fals și instigare la uz de fals în înscrisuri oficiale, iar bărbatul este acuzat și de abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă inclusiv închisoarea.

reduceri emag

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai ieftine călătorii în ţară. Preţ cu mult sub cel al biletelor de tren şi maxi taxi
6 zile de reduceri mari la eMAG. Cele mai bune oferte ale verii
Locuri de muncă pentru șoferi români în străinătate