Un nou atac Daily Mail la adresa românilor

Tabloidul britanic Daily Mail a scris în urmă cu câteva zile că un grup de români a încercat să răpească trei minori englezi în Cipru. Informația s-a dovedit a fi falsă.

Potrivit autorităților cipriote, răpitorii nu erau români, singurul suspect fiind un bulgar în vârstă de 19 ani, care a fost reținut de poliție.

”Informațiile publicate în ziare nu sunt adevărate”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției cipriote, Nikoletta Tyrimou, care a infirmat teoriile ”Daily Mail” conform cărora ar fi existat oameni degizați ce fură copii.

”Secţia de poliţie din Famagusta a fost sesizată în urma unui incident petrecut la hotelul Anastasia. Poliţia a arestat un tânăr de 19 ani din Bulgaria, despre care turiştii spuneau că le filmează copilul şi că ar fi încercat să-l răpească. A fost interogat, iar casa sa – percheziționată. Nu am gasit nimic care să indice că ar face parte dintr-o reţea de răpitori de copii. A fost eliberat. Investigaţiile continuă, dar vă asigur că nu s-a întamplat aşa cum a apărut în presă”, a explicat Nikoletta Tyrimou.

Daily Mail scrisese că un grup de români a fost prins în timp ce încerca să răpească mai mulți copii britanici din hotelul cipriot. Suspecții români, inventați de publicația engleză, ar fi încercat să urce trei minori într-un autoturism.

Informațiile publicate de britanici mai susțineau că românii se prefăceau că sunt angajați ai hotelului și îi filmau pe cei mici, cu obiectivul de a-i răpi.

Hotelul Anastasia Beach, de lângă Protaras, a fost cuprins de panică în urma acestor evenimente, iar peste 60 de familii cu copii au fost mutate de compania turistică Thomas Cook la un alt hotel din Cipru.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: