Un muncitor român a cucerit Italia. A găsit o comoară și a dus-o proprietarilor

FOTO: Arhiva personală Daniel Șchiopu via adevarul.ro
FOTO: Arhiva personală Daniel Șchiopu via adevarul.ro

Botoșăneanul Daniel Șchiopu, muncitor în construcții în Italia, a impresionat presa din Peninsulă prin onestitatea sa. Potrivit adevarul.ro, povestea lui Daniel începe în regiunea Abruzzo, provincia L`Aquila, în micul oraș Rocca di Mezzo, grav afectat de cutremurul din 2009.

Tânărul român, care lucrează în Italia de șase ani, conduce un utilaj greu. Pe 1 septembrie lucra printre ruinele unei case, unde a observat că a rămas mobilă. La un moment dat s-a oprit din lucru, după ce a observat „o cutie prăfuită pe un dulap dintr-o cameră”.

Când a deschis-o a găsit bijuterii din aur cu pietre prețioase, care mai târziu au fost evaluate la câteva zeci de mii de euro. Potrivit presei italiene, multe dintre acestea au valoare și datorită vechimii lor.

Jurnaliștii italieni mai spun că familia care a locuit în casa respectivă nici nu știa de caseta cu bijuterii și e posbil chiar să fi fost ascunsă de înaintași, într-un perete din casă.

„Ceea ce nu ne aparţine, nici nu trebuie să ne aparţină. Cred că adevărata comoară este familia şi nu bijuteriile. Nici nu am stat pe gânduri. Eu vreau să muncesc şi nu tânjesc după averea altuia”, a spus Daniel Șchiopu, pentru jurnaliștii de la Adevărul.

Ziarul italian „Il centuro” a scris despre gestul lui Daniel. „Un şantier, un muncitor la lucru, o descoperire fabuloasă şi un gest nobil făcut fără ezitare. În orice caz, ce s-a întâmplatla Rocca di Mezzi s-a transmis din gură în gură şi printe colegii de muncă ai lui Daniel, care a fost lăudat. Recunoscători au fost şi proprietarii casei şi ai sacului cu aur. O pagină frumoasă în CV-ul lui Daniel, muncitorul român, specializat în… onestitate”, au relatat ziariștii italieni.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.