Un membru UDMR cheamă etnicii maghiari la protestul din 20 ianuarie

proteste 1 decembrie românia moare
Foto: Pagina de Facebook Corupția ucide

Eckstein-Kovacs Peter, membru UDMR, face apel pe pagina sa de Facebook, într-o postare în limba maghiară, la cei care vor să participe la protestul din 20 ianuarie de la București să se înscrie la deplasarea pe care o organizează cu autocarul, în acest scop.

„Vino cu noi. Sâmbătă, 20 ianuarie, vom merge la București pentru a proteja statul de drept. Se adună mai mulți nori negri: declarațiile primului ministru arată că atacul asupra justiției și a statului de drept continuă din plin”, scrie politicianul pe pagina sa de Facebook.

Eckstein-Kovacs Peter este unul dintre cei care a susținut că UDMR nu ar trebui să sprijine în Parlament modificările la legile justiției, potrivit Hotnews.

În ceea ce privește susținerea Guvernului, liderii UDMR spun că vor lua o decizie după ce vor cunoaște „persoanele care vor defini viitoarea echipă guvernamentală și programul”. Această poziție a fost exprimată de liderul deputaților Uniunii, Attila Korodi.

„E prea devreme să ne asumăm o poziționare. Suntem în expectativă. Vrem să adunăm informații, să cunoaștem mai bine situația, să cunoaștem persoanele care vor defini viitoarea echipă guvernamentală și programul, adică ce doresc să facă față de programul cu care PSD a câștigat alegerile, pentru că s-a demonstrat că de fiecare dată când a venit un nou Guvern PSD, au fost ajustări la programul guvernamental. Așa că ne-am decis foarte clar, așteptăm, pentru că este prea devreme ca să ne putem exprima obiectiv”, a declarat Korodi, la RFI.

Attila Korodi a mai spus și că UDMR nu vrea să intre la guvernare. „Nici nu se pune problema și aici chiar înainte să mergem la Palatul Cotroceni, la întrebările presei am răspuns foarte ferm: nu dorește UDMR să guverneze, cu nicio coaliție la ora actuală”, a mai declarat parlamentarul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.