Un medic i-a cerut tatălui unui pacient mită mai mare. Omul s-a întors cu ofițerii anticorupție

spitalul judetean din drobeta turnu severin
Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin. Foto: www.spitjudseverin.ro

Un medic chirurg de la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin a fost prins în flagrant delict în timp ce lua mită de la tatăl unui copil. Omul îi dăduse deja 200 de lei ca să cureţe rana băiatului, dar medicul nu a fost mulţumit de sumă şi l-a atenţionat pe tatăl copilului. Bărbatul s-a întors la doctor cu alți 500 de lei, însă nu a mers singur, ci însoţit de anchetatori, care au urmărit scena de la distanță și l-au prins pe medic în timp ce lua șpaga, relatează digi24.ro.

Bărbatul este dintr-o comună din Mehedinţi şi, de două săptămâni, are băiatul internat la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Copilul are o rană infectată în zona spatelui. După o primă intervenţie chirurgicală, bărbatul i-a dat medicului Ion Ursachi 200 de lei, dar medicul s-a arătat nemulţumit de această sumă, care ar fi fost prea mică.

Tatăl copilului i-a dus apoi medicului încă 500 de lei, dar nu a mers singur la spital, ci însoţit de ofițerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Mehedinți, care au organizat un flagrant delict. Chirurgul a fost prins şi a fost dus la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Ion Ursachi este medic primar în cadrul compartimentului de chirurgie laparoscopică al Secţiei „Chirurgie generală” din cadrul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

eMAG are mari reduceri la laptopuri. Cele mai bune oferte
Proiect superb. Ceainărie deschisă în Centrul Vechi, pentru cei defavorizați
Amenzi drastice pentru cei care aruncă gunoi din mașină sau de la fereastră