Un meci în deplasare. Comica poveste a echipei AS Marly-Gomont

Fotbalul mic și foarte mic este scena multor dueluri de poveste, dar evenimentele petrecute în cadrul echipei unui sat din nordul Franței arată că fotbalul romantic încă se joacă.

Principalul ”canal media digital dedicat 100% fotbalului amator din Franța”, așa cum se intitulează site-ul ”footandgo.fr”, a relatat zilele trecute un eveniment ciudat.

Într-un meci disputat în ligile inferioare din regiunea Picardia, în nordul Franței, echipa US Tupigny B a învins-o cu 20-0 pe AS Marly-Gomont, însă nu scorul, ci scenariul jocului este elementul-șoc al articolului care a ajuns și în presa locală, în ziarul ”L’Axonais”.

În minutul 25 al partidei, când oaspeții erau deja conduși cu 5-0, portarul din Marly-Gomont a trebuit să părăsească postul pentru a se ocupa de una dintre vacile sale, care era în ”travaliu”.

Pe banca de rezervă a ospeților, decimată de accidentări (n.r. – 14 jucători indisponibili), nu se găsea însă nicio rezervă de portar. A fost momentul în care președintele clubului, în vârstă de 61 de ani, a decis să intre pe teren.

Misiunea de portar, una neobișnuită pentru bătrânul președinte Alain Bragheri, s-a dovedit a fi și foarte greu de îndeplinit, el încasând 15 goluri.

Titlul ziarului ”L'Axonais”

Scor final: 20-0! Presa franceză mai notează, cu malițiozitate, că jucătorii echipei oaspete se pot felicita că au jucat tot meciul chiar în fața porții.

”Prefer să pierdem pe teren, fie şi cu 20-0! Nu accept să cedăm punctele la masa verde. Portarul nostru a avut o urgenţă. Este fermier profesionist şi vacile sunt foarte importante pentru el”, a declarat președintele-portar-pensionar Alain Bragheri.

Echipa satului Marly-Gomont a ajuns la cea de-a șaptea înfrângere din șapte etape, iar golaverajul arată jalnic: 1 gol marcat, 87 primite.

Chiar și așa, fotbalul e trăit din plin la Marly-Gomont.