Un mare lanț de magazine german ”a șters” crucile de pe bisericile din Santorini

Lidl a decis să elimine simbolistica religioasă de pe bisericile din Santorini. Foto: Zhang Yu / Flickr
Lidl a decis să elimine simbolistica religioasă de pe bisericile din Santorini. Foto: Zhang Yu / Flickr

Compania germană Lidl, care operează un mare lanț de magazine în mare parte din Europa, a eliminat crucile de pe bisericile din Santorini de pe etichetele unor produse.

Potrivit site-ului belgian rtl.be, imaginea bisericilor a fost modificată și pe etichetele mai multor produse cumpărate din magazinele Lidl. Peisajul cu cupolele albastre ale bisericilor din Santorini este folosit pentru gama de produse grecești Eridanous „Original Greek Product”.

Magazinul a oferit un răspuns simplu. ”Nu dorim să excludem nicio credință religioasă, de aceea evităm folosirea simbolurilor religioase. Suntem o cmpanie care respectă diversitatea, care este și motivul pentru realizarea acestui ambalaj”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului german.

Foto: Rtl.be
Foto: Rtl.be

”Nu am avut intenția să șocăm. Vrem să menținem o poziție neutră față de toate religiile. Ne cerem scuze persoanelor care ar fi putut fi șocate”, a continuat acesta.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.